Зальцбурзькі кльоцки – неймовірно ніжний десерт. Схожий на зимові гори

Найкрутіше у ньому – варення із журавлини

Зальцбурзькі кльоцки (нокерльн) - десерт, що готується легше, ніж вимовляється. Траст мі. То просто австрійська суфлешка. Мінімум зусиль, але вона виходить настільки пухкою та ніжною, що янголятка плутають її з хмаринками та сідають туди своїми сідничками. Але найкрутіше - це варення з журавлини знизу.

Що треба зробити, щоб вийшов нокерльн. Спочатку варимо журавлину (100 г) з цукром (50 г). Поки ягідки перетворюються на варення, робимо суфле. 2 білка збиваємо з 15 г цукру. Потім обережненько поєднуєте збиті білки з жовтками (3 шт), змішаними з цукром (10 г звичайного та 5 г ванільного). Потім порційно притрушуєте борошном (20 г) та вимішуєте, щоб хмаринка не впала.

У форму викладаєте варення з журавлини і зверху суфле. Печете 8 хвилин при 180 градусах. Посипаєте цукровою пудрою та їсте одразу. Відчуваєте, як від тої всесвітньої ніжності ви самі перетворюєтеся на суфлешку. Приготуйте. Гугл каже, що сенс цього десерту в тому, що він схожий на зимові гори. І то, скажу я вам, є правдою.

У покроковому відео всі деталі.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі