У Газпрому проблеми і з "Північним потоком-2", і з TurkStream

Не все так кепсько для ГТС України

На цьогорічному медіа-Путін-шоу стосовно "Північного потоку-2" прозвучало: "Я думаю, что мы работу закончим... Надеюсь, что этот проект уже будет реализован". Так Путін відповів на запитання про перспективи завершення будівництва газопроводу в умовах безпрецедентного тиску з боку США.

Тобто, Пу думає, сподівається. Не так як рік тому впевнено заявляє, що "Північний потік-2" буде добудовано попри санкції США, а висловлює сподівання. Очевидно, що боїться дражнити нову американську адміністрацію.

Але показово інше. Ні слова про "Турецький потік". Хоча вчора вранці за пару годин до медіа-Путін-шоу росагітпроп повідомив: "Строительство газопровода "Балканский поток" завершено, он готовится к запуску". Так званий "Балканський потік" є нічим іншим як продовженням "Турецького потоку" по території Болгарії. Здавалось би, чому би не висловити сподівання і на добудову "Турецького потоку" у 2021 році? Тобто, чому би не показати "кузькіну мать" і США, і Україні, та ще й не тільки з Балтики, але й з Чорного моря, як це традиційно притаманно Пу? Але ні слова...

Тому що, насправді, "Турецький потік" потрапив в зону невизначеності, як і його балтійський варіант, не дивлячись на зусилля Газпрому сховати його продовження по європейському суходолу під маскою ЄСівських проєктів розширення газотранспортної інфраструктури.

По суходолу піде не стільки російський, як азербайджанський газ з турецько-азербайджанського газопроводу TANAP

Припускаю, що російський проєкт на суходолі дійсно перетвориться на TurkStream, як його і назвали в Газпромі, щоб полестити Ердогану. В тому сенсі, що по суходолу піде не стільки російський, як азербайджанський газ з турецько-азербайджанського газопроводу TANAP.

Не все так кепсько для ГТС України!

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі