Калиту полийте мандариновим соком і їжте із заварним кремом
Я взяв традиційний рецепт і трохи його прокачав
Вперше в житті я приготував калиту. То така українська обрядова штука, яку роблять на День Андрія. Вийшло смачно. Тепер вважаю своїм обов'язком поділитися з вами рецептом. Можете просто з'їсти, а можете влаштувати челендж: підвісити ту калиту і намагатися відкусити шмат без допомоги рук. Раптом ви легких шляхів не шукаєте. І дуже раджу вам погуглити та почитати, як наші предки колись чудили в цей день та шукали собі суджених. Ну, в ті часи, коли тіндеру не було.
Я взяв традиційний рецепт і трохи його прокачав:
400 г борошна
200 мл молока
1 яйце
75 г вершкового масла
75 г цукру
3 ст.л. меду
3 ст.л. меленого маку
5 ст.л. родзинок
1 ч.л. соди
1 ст.л. оцту
0,5 ч.л. солі
Для оздоблення:
3 ст.л. маку
3 ст.л. волоських горіхів
1 хурма
6 ст.л. меду
Молоко змішайте з медом, цукром, сіллю та вершковим маслом. Прогрійте, щоб утворилась однорідна маса.
Додайте яйце і перемішайте вінчиком.
Висипте родзинки, мак, борошно з содою та оцет. Замісіть тісто - воно має бути липким.
Викладіть тісто на деко з пергаментом, формуючи диск із невеликим отвором посередині.
Верх калити прикрасьте горіхами, маком та скибочками хурми.
Випікайте в духовці 25-30 хвилин при температурі 180 градусів.
Гарячу калиту змастіть половиною меду, а через 10 хвилин - рештою.
Моя порада: полийте калиту ще мандариновим соком та їжте її із заварним кремом.
Коментарі