Чому оселедець варто вживати регулярно

Є одним з кращих джерел омега-3 жирних кислот

Турбота про здоров'я, це перш за все уважне ставлення до продуктів харчування. Якісна і корисна їжа дає все необхідне кожній клітині організму, робить міцним імунітет, впливає на фігуру, звичайно, якщо ми їмо в міру. Багато хто вважає, що в їжі не достатньо корисних речовин. Тому й віддають перевагу продуктам сумнівної якості, харчуються однотипно, при цьому жменями п'ють додатково різні БАДи, поповнюючи, як їм здається, брак корисних вітамінів та мінералів.

Це невірно. Наша їжа повинна бути різноманітною. Тільки в цьому випадку ми отримаємо весь спектр потрібних речовин. Немає одного такого продукту, який би міг забезпечити наш організм усіма нутрієнтами.

Слід поєднувати різні типи продуктів, адже кожен вносить в цей процес свій вклад. Подивимося, наприклад, що дає нам оселедець. Містить досить багато жиру, проте це здорові жирні кислоти, в основному омега-3.

Оселедець є одним з кращих джерел омега-3 жирних кислот. При добовій потребі від 1 до 1,5 г на добу, в 100 г оселедця міститься 2,4 г омега-3.

При добовій потребі від 1 до 1,5 г на добу, в 100 г оселедця міститься 2,4 г омега-3

Жирні кислоти потрібні для повноцінного харчування, тому що не виробляються в організмі, важливі для здоров'я:

• DHA, тип омега-3 жирних кислот, цінний структурний компонент мозку і сітківки ока. Відсутність достатньої кількості DHA може викликати проблеми із зором.

• Більшість препаратів для вагітних жінок містять жирні кислоти DHA. Не дивно, тому що дослідження показали, що вони можуть впливати на інтелект дитини, соціальні навички та знижувати ризик затримки розвитку.

• Позитивно впливають на серцево-судинну систему з кількох причин: можуть викликати зниження тригліцеридів, підвищувати рівень холестерину ЛПВЩ, запобігати втраті еластичності артерій, ефективно зменшувати запалення.

• Люди, які регулярно вживають омега - 3 жирні кислоти, рідше страждають від депресії.

• Покращують стан нашої шкіри, підтримують її м'якою, вологою та еластичною, попереджаючи передчасне утворення зморшок.

В оселедці міститься йод. 100 г цієї риби забезпечить практично половину добової дози необхідного для роботи щитоподібної залози елемента.

Важливий для щитоподібки й селен. У оселедця його досить багато-близько 37 мкг, при мінімальній добовій потребі – 50 мкг.

Більшість людей, почувши слово "антиоксиданти", думають про такі продукти, як зелений чай і червоне вино. Але саме оселедець містить потужні антиоксиданти: вітамін Е і селен. Обидві ці поживні речовини важливі для роботи імунної системи. Вони допомагають звести до мінімуму шкоду, заподіяну вільними радикалами.

Є в оселедця і вітаміни В12 і Д, мінерали - мідь, марганець і хром

Є в оселедця і вітаміни В12 і Д, мінерали - мідь, марганець і хром. 100 г оселедця забезпечить добову потребу в хромі, який впливає на метаболізм глюкози в організмі.

В цій рибі присутнє все те, заради чого ми з вами її й повинні їсти: мінерали, вітаміни, амінокислоти, корисні жири. Не знаю як ви, але я дуже люблю оселедець. І не тільки люблю, але і вживаю його регулярно. Мені дуже подобається оселедець під шубою. Не знаю, хто придумав цей салат, але вийшло дуже корисне поєднання овочів з білковим продуктом - поживна і смачна зимова їжа. Але там же майонез – скажете ви. Так, але майонез це олія збита з яйцем. І якщо не мастити його товстим шаром на батон, то страшного в ньому нічого немає. Зробити так, щоб майонезу в цьому салаті було не 2 пачки, а 3 ложки - легко. Після того, як ви натерли на тертці основні овочеві інгредієнти – буряк, моркву, картоплю, не поспішайте їх відразу укладати на оселедець і кожен шар перемазувати майонезом. Краще в окремих посудинах змішайте кожен з них з 1 ложкою майонезу. Так кожен компонент буде перемішаний повністю з цим соусом, на весь обсяг салату його піде небагато. Не будете тривожитися тоді, що це шкідливий жирний салат.

Рибу обов'язково вводьте у свій раціон, причому жирну з холодних морських глибин, в тому числі корисний і більш доступний оселедець.

Звичайно, краще якщо він буде свіжим або замороженим, а не солоним.

Якщо ви дбаєте про своє здоров'я і здоров'я своїх близьких, то рибні страви, а ще краще "рибні дні" повинні бути 2-3 рази на тиждень. Це здорова і корисна звичка.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі