Надлишкове споживання солі збільшує вагу

Вона життєво необхідна організму для обмінних процесів

Сіль, один зі спірних продуктів харчування. Багато хто вважає, що здорова їжа повинна бути несолона, але це не так. Сіль життєво необхідна організму для обмінних процесів, але в невеликій кількості. Вона регулює водно-сольовий баланс організму, підтримує тонус м'язів, у тому числі серцевого. Входить до складу м'яких тканин організму, міжклітинної рідини, лімфи, а також кісток. Її можна виявити в шлунковому соці, поту й сльозі. Тому фраза "без солі життя неможливе" є незаперечним фактом.

Як омега-3 жирні кислоти, та інші незамінні нутрієнти ми можемо отримати сіль тільки з їжею.

Надлишок солі теж шкідливий. Перероблені продукти: чіпси, сушена риба, копчені сири, ковбаси, сосиски, солоне печиво містять хлорид натрію в надлишку. А звичка всі страви здобрювати щедрою порцією солі може легко призвести до проблем зі здоров'ям. Надлишок кухонної солі збільшує навантаження на серце і нирки, затримує воду в тканинах, від чого росте вага і погіршується настрій.

Норма солі в середньому 5 г в день для досолювання їжі

Зокрема сприяє переїданню, адже є одним із кращих підсилювачів смаку.

Солона їжа пробуджує апетит, тому людина в середньому з'їдають більше солоної, ніж несолоної їжі.

Сіль цілком звичайна для багатьох людей добавка, однак нераціональне споживання впливає на наше здоров'я. Норма солі в середньому 5 г в день для досолювання їжі. Всю іншу сіль ми отримуємо з продуктами харчування.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Наші автори
Ольга Айвазовська Голова громадянської мережі "Опора"
Сергій Курганов Генеральний директор рієлторського об'єднання "ПРОСТОР"
Євгенія Кузнєцова Письменниця
Антон Сененко Cтарший науковий співробітник Інституту фізики НАН України
Андрій Веселовський Дипломат, колишній представник України в Європейському Союзі