М'ясо не треба паскудити спеціями і соусами
Класний стейк варто приготувати хоча б раз у житті
Добре м'ясо не треба паскудити спеціями і соусами. Не чіпляйтеся до нього з маринадами, як чорт до безгрішного. Якщо вже надумали робити стейк, то запам'ятайте прості істини:
1. Купуєте дороге м'ясо. Так, тут абищо не прокатить. Стейк рібай - безпрограшний варіант. Проста перевірка, що ви вхопили добре м'ясо: воно, коли сире, має легко протикатися пальцем наскрізь.
2. Не торкаєтеся і не дихаєте. Не відбиваєте (краще по руках себе постукайте, якщо вони чухаються). Навіть не соліть.
3. Даєте м'ясу нагрітися до кімнатної температури, бо з холодного від стресу витечуть всі соки.
4. Пательню нагріваєте до максимуму. Смажте м'ясо на олії по 1,5 хвилини з кожної сторони.
5. Потім ставите в розігріту до 180 градусів духовку на 4 хвилини.
6. Дістаєте м'ясо з духовки, додаєте сіль, свіжомелений (важливо!) перць, кладете зверху щедрий шмат вершкового масла і залишаєте на декілька хвилин. Масло розтане, змішається з м'ясним соком, і це стане найкращим соусом у вашому житті. Мозок винесе так, немов боженька чхнув вам у вухо.
Примітка. За 4 хвилини у духовці м'ясо нагріється десь до 55-60 градусів. Це medium rare. 60-65 градусів - medium. 70 - well done. Якщо ви не довіряєте своєму відчуттю часу, то можете купити спеціальний термометр для м'яса.
А класний стейк варто приготувати хоча б раз у житті, тому зберігайте собі цей допис. Це змінює світ.
Коментарі