Кен Вілбер блискуче об'єднує Маркса і Фройда, Будду й Ейнштейна

Книжка допоможе розібратися, як влаштований світ

Довгоочікувана книга нещодавно вийшла друком. Кен Вілбер "Коротка історія всього".

Це найбільш популярна з усіх книжок провідного філософа сучасності. Якщо ви дійсно хочете розібратися, як влаштований світ, навряд чи ви зможете побудувати повноцінну картину без Кена Вілбера.

Перша частина книги показує співвідношення трьох способів людського осягнення реальності — наука, мистецтво і культура. Іншими словами, Істина, Краса і Благо. Автор блискуче виконує непросте завдання помирити й об'єднати матеріалістів та ідеалістів, Маркса і Фройда, Будду й Ейнштейна, показати місце і значення кожної ідеї у великому розгортанні людського духу.

У другій частині книги обговорюються рівні психологічного розвитку особистості — як знайомі нам із повсякденного життя, так і вищі стадії, дивовижні та на перший погляд незбагненні.

Третя частина присвячена історії духовності й релігії, аналізу сучасного стану розуміння світу людством і типових помилок, а також прогнозу подальшого розвитку мислення людини.

Автор збирає в інтегральну картину не лише великих мислителів різних епох, а й безліч новомодних течій, від екофеміністок до екомаскуліністів, від деконструктівістів до мультикультуралістів. Психологи, соціологи, історики та релігієзнавці знайдуть тут корисні моделі, а звичайному читачеві, якому "всього лише" потрібна адекватна і повна картина світу для щоденного життя, буде легко укласти в неї всі накопичені раніше знання й досвід та побачити історію Всесвіту як розгортання нескінченного Духа.

Українське видання завершується цінним додатком: цікавою бесідою Кена Вілбера з Ланою Вачовскі — тією самою, авторкою "Матриці".

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі