Вороги США радітимуть перемозі Трампа. Напруга у Східній Європі зросте

Росія сприйме наступних чотири роки як останнє вікно можливостей

Дехто тут кепкує над тим, що українці з великою увагою слідкують за виборами у США. А даремно. Інтерес українців до президентської кампанії в Америці цілком виправданий і логічний.

Не повторюватиму загальновідомих аргументів про визначальну роль США в системі безпеки Європи і планети. Поза будь-якими сумнівами, світ зазнав сучасного розквіту саме як Pax Americana. Нам би потримати кулаки за те, щоб такий світ протримався до моменту розквіту України.

Наведу, однак, кілька пояснень, характерних саме для сьогоднішньої ситуації:

1. Передумови для соціальної напруги у США почали формуватися задовго до перемоги Трампа. Але проблема президентства Трампа полягає в тому, що він свідомо підсилює протиріччя і грає на них, замість того, щоб згладжувати гострі кути і шукати ключі до розв'язку конфронтаційних питань. Такий президент США вигідний ворогам Америки, бо він витрачає ресурс цієї держави на подолання внутрішніх, а не зовнішніх проблем. В тому числі й наших: Росія, членство в НАТО та купа інших важливих для України питань.

2. Під час другої каденції Трамп буде діяти ще більш притаманно для себе. Тут можна тільки уявити, як він чудитиме зараз. Особливо з огляду на те, що його залежність від Кремля хоч і не доведена, але ж і не спростована. Підстав для таких підозр набагато більше, ніж достатнтьо. Корумпований і залежний від Москви президент Америки продовжуватиме ламати усталені правила і норми. Це додатково ослаблюватиме США і занурюватиме у внутрішні протиріччя.

Корумпований і залежний від Москви президент Америки продовжуватиме ламати усталені правила і норми

3. Росія без сумніву радітиме перемозі Трампа і точно сприйме наступних чотири роки як останнє вікно можливостей. НАТО і ЄС почне лихоманити з новою силою, напруга у Східній Європі зросте.

Вибори в США безпосередньо стосуються України. Сказав би навіть - особливо стосуються України і кожного з нас.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі