Байден краще за Трампа розуміє критичне значення України

Ніхто нам не буде допомагати, якщо ми не будемо допомагати собі

Сьогодні вибори у США, і улюблене питання журналістів, хто буде краще для України - Байден чи Трамп. Це звісно спрощення, але скільки б ми не говорили про двопартійну підтримку у США, особистість президента дуже багато важить. Я не знаю, чим завершаться сьогоднішні вибори, вони прекрасні своєю непередбачуваністю, але моя відповідь - для нас кращим буде Байден.

Спробую пояснити, як кажуть, "на пальцях". У Байдена є позитивна емоція щодо України, він особисто "вклався" в нашу історію успіху. На відміну від нього Трамп, особливо після процедури невдалого імпічменту, вважає нас "довершеною корупційною реальністю", ми як країна не належимо до його пріоритетів.

До того ж, після всіх спекуляцій навколо діяльності свого сина в Україні, успіх реформ, насамперед у сфері боротьби з корупцією, є найкращою відповіддю на них.

І вже точно ніхто краще Байдена не розуміє, що в умовах посилення Китаю і послаблення Росії геополітичне значення України є критичним, тому нових ідей, в тому числі щодо окупованих територій, можна очікувати скоріше від його адміністрації.

Все це ніяк не означає, що нам "автоматично" стане краще, скоріше навпаки прийдеться багато попрацювати. Врешті-решт, ніхто нам не буде допомагати, якщо ми не будемо допомагати собі.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі