Втрата ван Дейка змусить "Ліверпуль" вийти на трансферний ринок

Можуть взяти гравця "Наполі" Каліду Кулібалі

Втрата Вірджила ван Дейка для "Ліверпуля" дуже болісна. Захисник через травму коліна пропустить 7-8 місяців. Це як міст втратив одну зі своїх опор.


Номінально має його хтось заміняти. Схоже, що Юрген Клопп зробив вибір на користь півзахисника Фабіньйо, який грав в останніх матчах на цій позиції. У нього не так погано виходить. Бразилець має унікальні здібності читати ситуацію. Маючи половину антропометрії нідерландського захисника, Фабіньйо вміє діяти на випередження, закривати якісно центральну зону. Зрозуміло, що є помилки, які виникають від зміни позиції. Від цього ніхто не застрахований.


Клопп шукає можливість через володіння м'ячем не перенавантажувати захист. Чим більше "Ліверпуль" володіє м'ячем, тим менше йде навантаження на захисників. У такому разі, про ван Дейка будуть згадувати менше.

Клопп зробив вибір на користь півзахисника Фабіньйо


До відкриття трансферного вікна "Ліверпуль" буде змушений внутрішніми резервами компенсувати втрату лідера захисту. Потім потрібно посилюватися. ЗМІ сватають на "Енфілд" захисника "Наполі" Каліду Кулібалі. Клуб рівня "Ліверпуля", маючи достатньо фінансів, повинен мати резерв. Якщо потім відновиться Вірджил та поверне свій рівень, то буде простіше "списати" Кулібалі, ніж зараз сидіти без посилення та резерву. Варто "зламатися" Фабіньйо чи Джо Гомесу, як в центрі захисту залишається 19-річний Неко Вільямс.


Як пройшли перші матчі для "Ліверпуля" без ван Дейка? "Аякс" у Лізі чемпіонів мав перевагу над командою Клоппа. Якби не автогол господарів, то не відомо, чим це все закінчилося б. Відсутність Вірджила відчувалася. У матчі із "Шеффілд Юнайтед" відсутність провідного захисника позначилася меншою мірою.


Психологічно більше на гравців "Ліверпуля" тиснула б відсутність голкіпера Алісона Беккера. Адріан - воротар, який може сам створити нервовість. Повернення бразильського голкіпера додало команді більше спокою. Крім того, є інші, які тримають роздягальню та ведуть за собою — Джордан Хендерсон та Джеймс Міллер сильніші лідери, ніж ван Дейк.


Ван Дейк не тільки лідер оборони "Ліверпуля", але і збірної Нідерландів, яка буде суперником України на Євро-2020. По термінах він встигає впритул відновитися до турніру. Я не впевнений, що він набере форму. Він фізично потужний. А гравці подібного типу потребують довгого та ретельного відновлення.

Всеволод Кевлич, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі