Добра новина – ми не одні

Без сільради і сільського бюджету селу кінець. А без села кінець і Україні

Законні - чергові - вибори депутатів сільради і сільського голови відбудуться 25 жовтня не тільки у нас у Чаусово-2 на Миколаївщині, але й у селі Соснівка Конотопського району Сумської області. Щойно дізнався про це від Оникієнко Ганни Василівни, нинішньої очільниці цього великого і славного села.

Як і у випадку з Чаусово-2 та тисячами інших українських сіл, можновладці наплювали на волевиявлення мешканців Соснівки, і тим самим на Конституцію України. Селянські громади не мають жодного бажання "об'єднувати" свої села, а головне, що це повна дурня і в цьому немає жодної необхідності.

При поверненні сільрадам раніше відібраних повноважень, в тому числі бюджетних та із розпорядження землями й іншими природними ресурсами, села стали б відроджуватися. Тільки це й могло б називатися децентралізацією влади.

Натомість спочатку "лідери партій майдану", а вслід за ними "слуги народу" вкупі з різними "опозиціями" стали незаконно, явно і грубо порушуючи Конституцію, знищувати тисячі сільрад. Не кажучи вже про те, що з українськими селянами поступають як із кріпаками або рабами, без сільради і сільського бюджету селу кінець.

А без села кінець і Україні.

Ніяк інакше, ніж ворогами народу і державними зрадниками, таких злочинців-політиків не назвеш.

Знаю, що всі без винятку українські села хочуть жити. Тож треба брати приклад із Чаусово-2 та Соснівки і зберігати сільради.

Звертайтеся, допоможемо.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі