Чому кожна злива "підмиває" рейтинги Кличка

Меру Києва цікаві яскраві піар-проєкти, а на проблему зливовиків він забив

Коли Кличко обіцяв зробити столицю справжнім європейським містом, ніхто і не підозрював, що він мав на увазі Венецію. І суботня злива просто черговий раз вказала на цю проблему.

У ролі гондол виявилися автомобілі киян, багато з яких вийшли з ладу, отримавши гідроудар, або просто удар по кузову, будучи знесені потоком. А в деяких місцях вода розмила асфальт, куди провалилися автомобілі - як на вулиці Бульварно-Кудрявській.

Справедливості заради варто сказати, що останнє підтоплення не стало чимось унікальним - швидше черговим символічним штрихом другої каденції Кличка. Насправді Київ "планомірно" тоне після кожного дощу.

Оскільки критика має бути конструктивною, давайте розберемося чому кожна злива перетворюється на "вселенський потоп" і катастрофу.

На думку фахівців, проблема пов'язана з критичним станом зливової каналізації. Вона або забита сміттям, або просто зруйнована. Тому що останні 6 років цим питанням в принципі майже ніхто не займався. Старі зливостоки не прочищали, дуже давні - не реконструювалися. Мало того - після ремонтів вулиць про організацію правильної системи зливовиків просто "забували" - мережу облетіла фотографія того, як після дощу виглядала оновлена вулиця Академіка Білецького.

Зливова каналізація або забита сміттям, або просто зруйнована

Спираючись на факти, доводиться визнати - складається враження, що Віталію Кличку цікаві в першу чергу яскраві піар-проєкти, на кшталт скляного моста, найбільшого флагштока, світлових фонтанів і т.д. Вулиці ремонтуються також лише для того, щоб замилити око - на ділі їх забувають навіть обладнати зливною каналізацією, а асфальт починає провалюватися через рік після ремонту. А на проблему зливовиків, на їхнє розчищення та ремонт Кличко здається просто забив. І саме тому Київ затоплює після кожного дощу. Зливовики - вони ж не флагшток і не фонтан, їх іноземним гостям не покажеш. Тому і займатися ними меру явно просто нецікаво.

Чи можна змінити ситуацію? Звісно можна.

Але для цього потрібно системно зайнятись вирішенням проблеми, зокрема в частині повної реконструкції колекторів.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі