Шевченко бідкається на склад команди. Але винен сам

Ми дуримо самих себе

Причина нашої ганебної поразки від Франції – слабка гра команди в обороні. Забарний ще місяць тому не мріяв грати навіть в основному складі "Динамо", а зараз його викликають до збірної. Миколенко – розпіарений гравець середнього рівня, що більше тяжіє до гри на фланзі. Обидва – зовсім не вміють грати у відборі. Харатін в опорній зоні, здається, жодного разу не торкнувся м'яча. Шапаренко теж погано грає у відборі. Кого ми дуримо?

Шевченко бідкається, що за збірну грав молодіжний склад. Чекай, а хто тебе змушував викликати гравців із молодіжки?

"Зоря" двічі на рівних зіграла з лідерами чемпіонату "Динамо" і "Шахтарем". Після цього у збірній трапився форсмажор. Кого викликали із "Зорі" в головну команду країни? Вернидуба? Чи, може, Фаворова? Кого викликали з "Десни"? Чому ми викликаємо 36-річного Паньківа і не кличемо 32-річного Вернидуба, не зовсім старого як для захисника?

"Ворскла" в чемпіонаті йде на рівні з "Динамо". Максимов має прекрасного форварда Степанюка й талановитого воротаря Різника. Хто із них отримав виклик до збірної? Чому у всі роки, поки П'ятов грав за "Ворсклу" його до збірної не викликали, а варто було перейти до "Шахтаря", як виклик відразу прийшов? Хіба він зразу став краще грати?

Натомість у нас грає за збірну Зубков, який увесь матч не встигав, запізнювався й виглядав страшенно втомленим.

Хто в нас молодий? Безус ще молодий? А Камавінга, виходить, ветеран?

Тренер повинен уміти бачити командні інтереси й прибирати тих, хто їм заважає

Дешам має прекрасного форварда "Реалу" Бензема, але не викликає його. Бо той руйнує команду зсередини. Тренер повинен уміти бачити командні інтереси й прибирати тих, хто їм заважає. У Франції грає Жиру, який набагато менш талановитий, ніж Бензема. Але Бензема не підпускають до збірної. У Лобановського свого часу не грав Віктор Леоненко хоча за рівнем майстерності на початку 1997-го він виглядав краще і за Шевченка, і за Реброва.

Єдиний позитив – команда пробує грати в атаку. Не погоджуюся з тими, хто каже, що "Колос" чи "Десна" сім голів би не пропустили. Але центр поля не перейшли. За такою логікою, можливо, "Інгулець" не програв би Німеччині 1:7, як це зробила Бразилія. Грати в свою гру треба, але в обороні мають бути люди, які вміють відбирати м'яч і розуміються в позиційному захисті.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі