Державою мають керувати романтики і фріки

Успіхом має стати створення нового, а захист старого розумітись як програшна стратегія

Державою мають керувати романтики, а не досвідчені професіонали. Теоретики, а не практики. Наївні лідери, а не досвідчені прагматисти. Бо перші хочуть і будуть намагатись змінити країну, а другі вірять, що нічого змінити не можна і будуть захищати статус-кво. А Україні потрібні швидкі революційні зміни системи на краще, а не поступові, обережні, компромісні кроки.

Поясню на прикладі. Машина "Таврія". Водій — практик та господарник. Має 20 років досвіду. Вивчив всю машину. Може витиснути з неї максимум. Відремонтувати за пів години найскладнішу неполадку. Це досвідчений професіонал.

Але нам все одно не подобається їздити з ним. Проблема не в ньому, а в "Таврії". Бо ми хочемо "Теслу".

Чи спроможний цей професіонал розробити "Теслу"? Ні. Бо він не може собі уявити "Теслу". Він не вірить у "Теслу". Він не хоче нічого змінювати. Він пишається своїми професіональними навичками і вмінням управляти "Таврією", ремонтувати її та витискати з неї максимум.

Дійсно, якби він хотів щось змінити, він би давно змінив роботу. Він би намагався винайти нову машину. А не витрачав час на ремонт старої.

Для того, щоб побудувати "Теслу", потрібна людина, яка трошки того, яка відрізняється від інших. Яка романтично вірить у краще майбутнє. Яка готова експериментувати і яка ненавидить статус-кво.

Останні 30 років ми намагаємось ремонтувати "Таврію". В той час, як світ винаходить "Теслу"

Україні потрібно вибрати між ремонтом "Таврії" і створенням "Тесли". Поки що виглядає, що останні 30 років ми намагаємось ремонтувати "Таврію". В той час, як світ винаходить "Теслу".

А та частина суспільства та бізнесу, яка вірить в "Теслу" і робить щось для цього, перебуває в тіні і сприймається більшістю як якісь фріки. І це має змінитись. Романтики та фріки мають стати прикладом, рольовими моделями в суспільстві. А досвідчені господарники — почати сприйматись як лузери. Успіхом має стати створення нового, а захист старого розумітись як програшна стратегія.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі