Розенблату нічого нема і Юрченкові нічого не буде. НАБУ займається не тим

Бюро, САП, Антикорупційний суд – це система обману українців. Вона не працює, як слід

Народного депутата Олександра Юрченка підозрюють у хабарництві. Гроші нібито отримав його помічник. Хабар давали начебто за внесення поправок в законопроєкт, пов'язаний із побутовими відходами. Щоб вийти з-під варти, нардеп мав внести заставу 3,1 млн грн. Хто вніс ці гроші - не розголошує. Його виключили із фракції "Слуга народу".

Наш Кримінально-процесуальний кодекс відрізняється тим, що за ним ніколи покарання не приходить швидко. Перспектив у цій справі не бачу. Кримінальна відповідальність навіть за гарних обставин настане не скоро.

Це була провокація з боку НАБУ. Можливо, по американських канонах це правильно. В Україні це прямо заборонено законом, за це передбачена кримінальна відповідальність. Не думаю, що з Юрченком щось станеться, якщо справа дійде до вироку. Є практика Європейського суду з прав людини – провокація в Європі вважається неприйнятною. По-друге, президент вказав на винуватця і заявив про необхідність покарання. Це підстава оскаржувати все в ЄСПЛ.

Президент вказав на винуватця і заявив про необхідність покарання. Це підстава оскаржувати все в ЄСПЛ

Венедіктова виконує завдання Зеленського. Рябошапка переживав за своє майбутнє і знав, як працює Кримінально-процесуальний кодекс. Венедіктова особливо не вникає у це. Якби у когось біля президента була клепка, таких заяв не було б. Але туди прийшли люди тотально безграмотні. Вважають нормальними такі заяви глави держави. Тонкі нюанси для них непомітні. Пройшло стільки часу, а Зеленський продовжує у такому стилі поводитися.

Чотири роки ми говорили про те, що закон про НАБУ не відповідає Конституції, що президент не має права призначати голову бюро. Попередній лідер держави свідомо закладав у цю конструкцію міни – зараз вони почали вибухати. Все трималося виключно на тиску міжнародних партнерів. НАБУ, САП, Антикорупційний суд – це система обману українців. Вона не працює, як слід. Раніше тягали депутатів через провокацію, і зараз тягають. Розенблату нічого нема, і цьому не буде.

Нема контролю за НАБУ з боку держави, народу. Хоча саме народ його за свої кошти утримує. Українців влаштовує, що з кожної кишені гривень 40 виймають щороку на це.

Нинішні події мають перш за все політичне значення. Партії при відборі кандидатів мають думати, як далі ті будуть поводитися і як їх контролювати.

Ігор Луценко, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі