Шевченко повернувся до футболу Блохіна і Фоменка

Проти Іспанії м'яч контролюватимемо ще менше, ніж проти Швейцарії

Збірна України повернулася до своєї старої гри на результат – мінімальне володіння м'ячем і розрахунок на швидкі контратаки в надії спіймати момент. Так ми грали і за тренера Блохіна, і за тренера Фоменка. Нічого поганого в такій грі немає – перемагали Польщу та Туреччину. Хіба що зі збірної злетіла інформаційна аура: занадто багато наші гравці говорили про те, що тренери змінили філософію футболу збірної.

Дуже сподобалися дебютанти Тимчик і Михайличенко. Однак мене дивує інше: невже тренери не бачили їхній рівень у "Зорі"? І якщо Тимчик з Михайличенком так легко влилися до збірної, значить ми маємо непоганий потенціал. Бо в українському чемпіонаті легко знайдуться чотири-шість футболістів їхнього рівня. Інша радість – останні років 10 в українському футболі головним дефіцитом були якісні флангові захисники. Зараз ми бачимо, що на цих позиціях з'явилася серйозна конкуренція.

Дуже сподобалися дебютанти Тимчик і Михайличенко. Однак мене дивує інше: невже тренери не бачили їхній рівень у "Зорі"?

Швейцарці сподобалися. Команда якісно пресингує, диктує свою волю суперникові, в перспективі може стати одним із лідерів європейського футболу.

Фаворитами нашої групи я продовжую вважати збірну Німеччини. Німцям трохи не пощастило дотягнути гру з Іспанією до перемоги. В останні хвилини Німеччина сушила гру й відмовилася від контратак, за що, власне, й поплатилася – 1:1.

Іспанці показали технічний футбол, якому бракувало потужності, аби перемогти на виїзді німців. Думаю, в Мадриді наша команда матиме ще менший відсоток володіння м'ячем, ніж у Львові, де було 39%. Чи зможе вона витримати так два матчі поспіль – побачимо в неділю.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі