Суд вирішив, що українці винні олігархам 10 млрд грн

Замість того, щоб направити гроші до бюджету, Приватбанк тепер повинен направити їх на офшори братів Суркісів

Черговий суддя Вовк під черговим мовчазним заступництвом президента і його Офісу вкотре наплював на українське правосуддя, інтереси українських платників податків, справедливість і сценарій серіалу "Слуга народу".

Український суд вирішив, що українці винні олігархам за визначенням.

Печерський суд постановив, що державний Приватбанк повинен виплатити братам Суркісам 10 млрд грн. Тобто замість того, щоб направити 10 млрд грн до бюджету, як прибуток, банк повинен направити їх на офшори братів Суркісів. Так, їм же потрібніше. Тим більше, президент сказав, що треба знову піднімати український футбол. А це справа дорога. Та й нам не шкода. Адже країна багата. В країні грошей багато. А раптом що, радники президента кажуть, що завжди можна ще надрукувати.

При цьому, краса історії в тому, що суд ухвалив виплатити ці гроші навіть без розгляду справи по суті. Тобто ви гроші виплатіть, а потім ми подивимося, треба чи ні. Тобто суд постановив, що українці за визначенням винні олігархам.

Краса історії в тому, що суд ухвалив виплатити ці гроші навіть без розгляду справи по суті

При цьому, український суд навіть не заглянув до звіту Кролл, який, о диво, є і у Суркісів, і в українського суду. Ну яка різниця що там написано. Мало що. Понаписували тут буржуї. Імперіалісти. Хочуть послабити останню опору українського суверенітету — українських олігархів. Тільки на них рідних і тримається. Хто ж, як не вони.

А що президент? Мовчить. Зайнятий. Йому з ранку треба зробити 100 і 1 подвиг, розігнати хмари, зайти в чат далекобійників, перерізати стрічку в дитячому садку і подивитися, як будується дорога з борту вертольота, адже він уже розігнав хмари і видимість прекрасна. Президент зайнятий. Та й не президентська це справа. Платників податків захищати від олігархів. Реформувати судову систему. Президент радісно розподіляє гроші платників податків, особливо ще не зароблені, ті, які бере в борг. Адже це справа приємна. А боротися з Суркісами, з українською судовою мафією — ця справа радості не принесе.

Можна, звичайно, попросити Баканова зателефонувати щодо цього чорта. Але проблема в тому, що вже просив Баканов зателефонувати і привітати Суркіса з днем народження. І тепер якось незручно.

Та й яка різниця, в принципі. 10 млрд грн в бюджет чи Суркісам. Яка різниця?

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі