середа, 02 вересня 2020 23:34

Суркіси виграли в суді у держави $350 млн

Суркіси виграли в суді у держави $350 млн
Суркіси відсудили у держави 10 мільярдів. Фото: Мінфін

Печерський районний суд Києва задовольнив позов шести офшорних компаній братів Ігоря і Григорія Суркісів до державного "ПриватБанку" про порядок виконання рішення суду від 2017 року про зобов'язання банку обслуговувати їхні депозити, заборгованість за якими позивачі оцінили у 350 млн доларів.

Банк не планує виплачувати 350 млн доларів на користь офшорних компаній. Проте останні можуть звернутися до Державної виконавчої служби для примусового списання коштів з кореспондентських рахунків банку, повідомив юридичний радник банку Андрій Пожидаєв, інформує Інтерфакс.

"Заяву шести компаній задоволено в повному обсязі. Ми перейшли від немайнового характеру спору до майнового. Органи Державної виконавчої служби наразі мають стягнути кошти з банку", – сказав Пожидаєв.

У позовній заяві компанії Суркісів просили суд точно визначити суму, яку повинен їм виплатити "ПриватБанк" в рамках виконання зобов'язань з обслуговування депозитів, які офшорні компанії розмістили ще до націоналізації банку – в 2012-2014 роках – на рахунках його кіпрської філії. Крім того, компанії просили суд надати можливість Державній виконавчій службі примусово стягнути з рахунків "ПриватБанку" відповідні кошти в разі відмови банку від їх добровільного погашення.

Згідно з позицією "ПриватБанку", відповідні договори офшорів Суркісів вважаються на сьогоднішній день виконаними, оскільки в 2016 році при проведенні націоналізації вони були обміняні на акції додаткової емісії в якості депозитів пов'язаних з банком осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суркіси vs ПриватБанк: Малюська побачив "договорняк" між суддями й олігархами

В кінці 2016 року під час націоналізації "ПриватБанку" гроші, які сім'я Суркісів і їхні компанії розмістили на депозитах у "ПриватБанку" і у його філіях, потрапили під процедуру bail-in, оскільки Суркіси були визнані пов'язаними з "ПриватБанком" особами. Таким чином, їхні гроші були обміняні на акції банку в процесі націоналізації, а відтак вважається, що таких депозитів вже не існує.

Зараз ви читаєте новину «Суркіси виграли в суді у держави $350 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути