Детокс-дієти обіцяють швидко позбавити від токсинів. Чи має це сенс

Без води фізіологічне очищення неможливе

Існує думка - щоб організм був у хорошій формі його потрібно періодично очищати. Перше, що спадає на думку це детокс-дієти, очисні пігулки, чаї, спеціальні продукти й напої для детоксу.

Детокс-дієти та процедури обіцяють швидко та ефективно позбавити людину від токсинів і "шлаків". Я знаю багато людей, які цим порадам вірять і використовують продукти й напої для детоксу. Тому варто знати: чи має це якийсь сенс.

Для здорової людини, застосовування спеціальних дієт для очищення не має ґрунтовних доказів ефективної та тривалої дії. Часто в детокс-програми вводять спеціальні харчові добавки, якість та склад яких ніким не контролюється. Також бездумно використовують препарати, що впливають на мікрофлору кишківника.

Для здорової людини, застосовування спеціальних дієт для очищення не має ґрунтовних доказів ефективної та тривалої дії

Людина, яка дотримується принципів здорового харчування і випиває достатню кількість рідини, сама, без зусиль, справляється з поточним очищенням організму. Без будь-яких спеціальних додаткових дій та засобів. У нормі небажані речовини видаляються через нирки, печінку, шлунково-кишковий тракт, легені та шкіру. Ці органи самі знищують та виводять токсини, що потрапили в організм ззовні або утворилися всередині. Тому детокс і не потрібен.

Поняття детокс, детоксикація або дезінтоксикація одне і те саме з медичної точки зору. Означає виведення з організму метаболітів, що утворилися в процесі обміну речовин, або виведення токсинів, які потрапили ззовні, коли організм з цим самостійно впоратися не може. Тоді вводять лікарські препарати чи очищають певним способом безпосередньо кров чи лімфу.

Найчастіше це використовують при тяжких отруєннях у палатах інтенсивної терапії. Виходить, що термін "детокс", який досить широко використовується, часто має неправильне тлумачення.

На практиці є визначені компоненти харчування, що зв'язують та виводять з організму токсичні речовини. Саме вони повинні знаходитися в нашому щоденному раціоні в належних кількостях. Це, зокрема, антиоксиданти, водо- та жиророзчинні вітаміни, харчові волокна. Їх багато міститься в овочах, фруктах, цільних крупах, рослинних та тваринних жирах.

Обов'язково повинно бути достатньо води без якої фізіологічне очищення неможливе.

Тому я рекомендую всім більш ефективний та безпечний спосіб очищення організму – здорове харчування та регулярну фізичну активність. Я за природні, фізіологічні методи виведення токсинів.

Важливо робити харчові паузи між їжею

Ще важливо робити харчові паузи між їжею. Якщо ви харчуєтесь чотири рази на день, після кожного прийому варто робити проміжок 3.5 - 4 години. В цей час нічого не під'їдати та пити лише воду. А вечерю закінчувати не пізніше 19 години. Тоді до наступного прийому їжі – сніданку, буде не менш ніж 12-13 годин. Такий режим харчування покращує метаболізм та підтримує природне очищення. Це треба зробити нормою свого життя кожному.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі