Хто і навіщо вбиває Навального

Дії керівництва лікарні спрямовані на максимальне приховування слідів злочину

1. Отруйники.

Транспортна поліція знайшла речовину, якою отруїли опозиціонера. "Вона небезпечна для життя оточуючих. Усім, хто знаходиться поруч з ним потрібні спеціальні костюми. Тому їй (Юлії Навальній) не дозволяють віддавати Олексія", - розповіли в омському штабі Навального. Назву речовини, яку виявили в організмі Навального, не розкривають, повідомила його прессекретарка Кіра Ярмиш.

Є довгий перелік противників путінського режиму, що стали жертвами отруєнь. Щекочихін, Політковська, Ющенко, Литвиненко, Скрипалі, Кара-Мурза молодший, Верзилов, Биков, тепер Навальний (вже вдруге). Це дуже неповний список. При владі в Росії виходець з КДБ, традиційними "цінностями" якого були якраз вбивства політичних опонентів.

Якщо вірити транспортній поліції про особливу небезпеку речовини для оточуючих, то ймовірність причетності до отруєння спецслужб близька до 100%. А з огляду на те, що всі рішення щодо Навального приймає особисто Путін і він же безпосередньо контролює ФСБ, то причетність президента Росії до замаху на вбивство головного опозиціонера країни виглядає досить імовірною.

2. Співучасники.

Лікарі Омської лікарні швидкої допомоги №1 під надуманими приводами не пускали до Навального його дружину Юлію (немає свідоцтва про шлюб, а штампа в паспорті недостатньо), відмовлялися пустити і навіть вислухати його лікуючого лікаря. Зате в реанімаційному відділенні було повно силовиків, поліції і співробітників ФСБ.

Адміністрація лікарні заперечує версію отруєння і наявність отрути в організмі Навального

Дії керівництва лікарні спрямовані на максимальне приховування слідів злочину. Адміністрація лікарні заперечує версію отруєння і наявність отрути в організмі Навального.

"Отрути або слідів її наявності в організмі не виявлено. Напевно, діагноз "отруєння" залишається десь на підкірці нашої свідомості. Але ми не вважаємо, що пацієнт переніс отруєння", - заявив заступник головлікаря лікарні швидкої медичної допомоги в Омську Анатолій Калініченко.

Мета керівництва лікарні - не випускати Навального зі стін свого закладу, не допустити до нього лікарів, які непідконтрольні ФСБ, перш за все зарубіжних медиків. Незважаючи на те, що берлінська клініка "Шаріте", в якій пару років тому врятували життя отруєного невідомою речовиною Петра Верзилова, висловила готовність прийняти Навального і вислала за ним спеціальний літак, обладнаний новітньою медичною технікою, керівництво Омської лікарні відмовило в транспортуванні опозиціонера.

"У разі транспортування Навального в його нинішньому стані може трапитися все, що завгодно - навіть найсумніше. Якби пацієнт був стабільний, консиліум проти його транспортування не заперечував би. Я це сказав і родичам: якби стан дозволяв транспортувати його, то ніхто б цьому не перешкоджав", - заявив головний лікар лікарні Олександр Мураховський.

Олександр Мураховський, головний лікар лікарні, де утримують Навального, є депутатом Омської міськради від "Єдиної Росії"

Деталі в даному випадку мають значення. Олександр Мураховський, головний лікар лікарні, де утримують Навального, є депутатом Омської міськради від "Єдиної Росії". Тієї самої партії, яка з легкої руки Навального отримала назву партії шахраїв і злодіїв. Я далекий від твердження, що Олександр Григорович Мураховський особисто приймає рішення про життя і смерть Навального, але те, що Навальний є його політичним противником, накладає певний відбиток на його дії, в яких Мураховський керується явно не клятвою Гіппократа.

3. Мотив.

Навальний - єдиний політик в РФ, у якого є опція масового виведення людей на протестні акції одночасно в десятках міст країни. У даній ситуації немає сенсу обговорювати причини цього факту або наводити докази. Це - даність. Вуличний протест може виникнути стихійно, як в Хабаровську, але якщо він виникає одночасно в кількох регіонах, значить, його організував Навальний через свої штаби. Крапка.

Навальний - єдиний політик в РФ, у якого є опція масового виведення людей на протестні акції одночасно в десятках міст країни

Є дві обставини, завдяки яким наявність цієї унікальної опції Навального для Путіна стала неприйнятною саме сьогодні. Білорусь і єдиний день голосування 13 вересня.

У Білорусь Путін дивиться як у дзеркало. Дивлячись на Лукашенка, якому вся країна кричить "Іди!", а робітничий клас вимагає "Застрелься, офіцер!", Путін бачить себе. І йому це не подобається. Навальний їздить по країні і піднімає народ на протестне голосування 13 вересня. Зрозуміло, що на пеньках намалюють все що треба. А що якщо після цього в країні виникне кілька десятків протестів а-ля Хабаровськ? Для Путіна, з його конспірологічним мисленням, яке виходить з того, що за лаштунками будь-якої проблеми неодмінно стоїть змова, що має "імена, паролі, явки", цілком логічно вирішити проблему, усунувши її фізичне джерело. "Немає людини - немає проблеми".

4. Інформаційне прикриття.

Стаття Романа Голованова, опублікована 20 серпня в "Комсомолці" називається "Навальний впав у кому. Він міг отруїтися сільським самогоном". "За деякими даними, він до другої ночі пив самогон в селі Кафтанчікове", - ділиться своїми одкровеннями Голованов. І для підтвердження своєї "версії" кличе на допомогу "експерта". "Можливо, він напередодні махнув пару стаканів самогонки. Але ми не знаємо нічого про її якість", - сказав політолог Олександр Солуків. Далі "політолог" Солуків відпускає на волю свою фантазію і вона летить, не знаючи кордонів. Виявляється, Навальний був "в депресії", тому "міг приймати антидепресанти. Або снодійне. У сукупності з неякісним сільським алкоголем вони могли дати таку реакцію".

Володимир Соловйов у своїх багатогодинних ефірах вдовбує в голови глядачів одну думку: "Ця історія (отруєння Навального) нікому не потрібна, владі в останню чергу. Для влади Навальний дуже зручний живим".

Декан Віталій Третьяков гнівається в своєму твіттері: "Це видатний вчений або державний діяч, якого потрібно рятувати зусиллями саме столичних медиків?".

У замаху на вбивство провідного опозиційного політика Росії є цілком очевидний мотив, є вельми вірогідні виконавці і замовник, що мають відповідну репутацію і можливості, є спільники в особі адміністрації лікарні, яка ретельно замітає сліди злочину, є масоване інформаційне прикриття

У замаху на вбивство провідного опозиційного політика Росії є цілком очевидний мотив, є вельми вірогідні виконавці і замовник, що мають відповідну репутацію і можливості, є спільники в особі адміністрації лікарні, яка ретельно замітає сліди злочину, є масоване інформаційне прикриття.

Сьогодні все залежить від того, чи зможуть німецькі лікарі домогтися дозволу на транспортування Навального в клініку, де його будуть лікувати, а не займатися приховуванням доказів. Вирішення цього питання залежить від Путіна. А точніше, від сили міжнародного тиску, який на нього чинитимуть. Будемо сподіватися, що цей тиск матиме непереборну силу і Навального вдасться врятувати.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі