пʼятниця, 21 серпня 2020 13:47

Медики назвали робочий діагноз Навального

Медики назвали робочий діагноз Навального
Кажуть, що у Навального порушення обміну речовин. Фото: Reuters

Основним робочим діагнозом російського політика Олексія Навального назвали порушення обміну речовин.

Медики називають його причиною різкого погіршення стану здоров'я, заявив головний лікар омської лікарні Олександр Мураховський, передає ТАСС.

Сказав, що на сьогодні є тільки робочі діагнози.

"Основний з них, до якого ми схиляємося, - порушення вуглеводного балансу, тобто порушення обміну речовин. Викликано це може бути різким зниженням рівня цукру в крові", - заявив Мураховський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Отруєння Навального може зіпсувати відносини Росії та США

"Юлії та Олегу Навальним не повідомляли діагноз Олексія, всупереч заяві лікарів. Те, що їм розповіли, - це набір симптомів, який може бути інтерпретований по-різному. Причину стану Олексія лікарі, як і раніше, не можуть встановити", - написала у Twitter прессекретарка Навального Кіра Ярмиш.

Навальному стало зле в літаку, яким летів до Томська. Через це повітряне судно екстрено посадили в аеропорту Омська. У штабі Навального припускають, що Олексія отруїли чимось, підмішаним у чай.

Навальний після отруєння перебуває в комі у важкому стані. Його підключили до апарату ШВЛ. Із Німеччини прилетів спеціально обладнаний літак, щоб перевезти опозиціонера на лікування до висококласної європейської клініки. Однак дозволу на транспортування Навального керівництво лікарні не дає.

За даними ЗМІ, Навальний міг збирати матеріал для розслідування про депутатів із партії Путіна.

Медики омської лікарні швидкої медичної допомоги №1 заявили, що не знайшли отруту в аналізах Навального. За кілька годин до цього директор Фонду боротьби з корупцією Іван Жданов повідомляв, що отруту в організмі Навального ідентифікували як дуже небезпечну. Опозиціонера планували лікувати у Німеччині, але в лікарні Омська його визнали нетранспортабельним.

Зараз ви читаєте новину «Медики назвали робочий діагноз Навального». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути