Реакція Маяра – найсексуальніше, що може статися з їжею

Чим більше кольору - тим більше смаку

Темна скоринка на готовому стейку - це реакція Маяра. З'являється вона, бо білок та цукор, що є в продукті, нагріваються та починають взаємодіяти. Таке можливо лише від 140 градусів. Саме тому на маленькому вогні класного стейку у вас не буде. В результаті свого палкого роману, білок з цукром темнішають, утворюється скоринка і посилюються аромат та смак продукту. Це стосується не лише м'яса, а й яєць, картопельки, випічки, смаженої цибульки, часнику та інших продуктів. Ой, і тому вершкове масло горить, коли смажите на ньому. Шарите?

Я обожнюю спалювати продукти. Щиро вважаю, що реакція Маяра - то найсексуальніше, що може статися з їжею. Ідеально, коли між вогнем та продуктом немає відстані - він просто доторкається до голої поверхні та обпалює її. Все відбувається швидко, вогонь цілує їжу, і я одразу її забираю. Ззовні утворюється насичена скоринка, а в середині залишається вся ніжність цього світу. Чим більше кольору - тим більше смаку. Мені тоді навіть спеції не потрібні, просто дайте більше скоринки.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі