Сливи зменшують ризик серцево-судинних захворювань

Плід багатий на вітамін Е

Ви любите сливи? Якщо ні, то варто до них придивитися!

До складу слив входять вітамін C, провітамін А, сахароза, харчові волокна, органічні кислоти, азотисті, дубильні, пектинові речовини, макро- і мікроелементи. Вони містять активні речовини флавоноїди, а саме антоціани, які надають їм фіолетовий відтінок.

Корисні властивості плоди зберігають і після переробки

Цікаво, що за вмістом вітаміну Е слива є одним з лідерів серед фруктів. А свої корисні властивості плоди зберігають і після переробки.

Ті люди, хто споживає багато овочів і фруктів, які є джерелом флавоноїдів, відзначаються кращим здоров'ям, менше страждають на хвороби серцево-судинної системи і новоутворення.

Саме зараз в нас йде сезон сливи. Користуйтеся цим!

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Наші автори
Віктор Чумак Правник, колишній заступник генпрокурора
Андрій Римарук Ветеран, працівник фонду "Повернись живим"
Остап Українець Письменник, перекладач
Максим Кияк Експерт Ради зовнішньої політики "Українська призма"
Тарас Чмут Голова правління "Українського мілітарного центру"
Погода