Холестерин корисний в помірній кількості

Достатньо вживати з їжею 300-400 мг в день

Для багатьох слово "холестерин" це щось шкідливе та небезпечне. Але чи завжди холестерин це погано?

Холестерин життєво необхідний для нормальної діяльності організму. Це компонент клітинних мембран, що необхідний для створення гормонів, жовчних кислот, вітаміну Д. Без нього не засвоюється кальцій в організмі.

Але одночасно він фактор ризику розвитку атеросклерозу і пов'язаних з ним серцево-судинних захворювань. Це виникає при надлишку холестерину та особливо при порушенні нормального співвідношення його фракцій.

Краще їсти не більше 10 - 50 г сала на день

Людині достатньо вживати з їжею 300-400 мг холестерину в день. Це в першу чергу молочні продукти, м'ясо, яйця.

Сало, як будь-який продукт тваринного походження, містить холестерин. Але його кількість поступається вмісту останнього у вершковому маслі – 160 - 215 мг і навіть креветкам – 160 - 210 мг. В салі холестерину в середньому, за довідковими даними, від 70 до 100 мг на 100 г. Краще їсти його не більше 10 - 50 г на день.

Зважайте на те, що ви їсте протягом дня. І якщо ви сьогодні збираєтеся з'їсти шматочок сала, у вашому раціоні не повинно бути інших жирних, продуктів багатих на холестерин.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі