Скільки відсотків какао має містити шоколад, щоб він був корисним

Більшість видів молочного шоколаду - калорійна бомба

Шоколад - це не тільки ласощі, але і корисний продукт. Щоправда в помірних кількостях і якщо він натуральний.

Перевага темного шоколаду в тому, що він має корисні властивості, яких мало в молочному і тим більше в білому. І ще одна вигода темного якісного шоколаду - його важче з'їсти в надмірних кількостях, адже він гірчить. Все тому, що в його складі менше цукру.

Відомо, що якість шоколаду визначається тим, який відсоток какао в ньому знаходиться. Простий шоколад містить 20% какао, високоякісний - від 70% до 90% .

Чим вище відсоток какао в шоколаді - тим він корисніший для здоров'я, адже містить багато важливих речовин, заради яких і варто їсти шоколад – флаванолів. Їх в какао-бобах більше, ніж в інших продуктах, фруктах чи овочах.

Натуральні флаваноли - це унікальні речовини, що мають потужну антиоксидантну дію. Саме флаваноли, що містяться в шоколаді, допомагають регулювати рівень холестерину і зміцнюють серцево-судинну систему.

Флаваноли, що містяться в шоколаді, допомагають регулювати рівень холестерину і зміцнюють серцево-судинну систему

Крім цього, вони запобігають старінню шкіри. Інші компоненти, що знаходяться в какао-бобах позитивно впливають на настрій, ефективні в боротьбі із запальними процесами.

Більшість видів молочного шоколаду лише калорійна бомба, що складається переважно зі звичайного цукру, не кажучи вже про білий шоколад, де взагалі в складі немає какао-бобів, а тільки масло какао.

Темний шоколад це, безумовно, здорова альтернатива традиційному молочному або білому шоколаду. Крім того, в молочний і білий шоколад часто додають неякісні рослинні жири. Важливо і те, що подібний шоколад може містити шкідливі трансжири і велику кількість цукру та добавок.

Людям, які хочуть схуднути, але не можуть повністю відмовитися від солодощів, я категорично їх не рекомендую: ці види шоколаду не відносяться до продуктів здорового харчування. Так що не все, що смачно - корисно.

Слід знати, шоколад висококалорійний продукт. Будь-який вид шоколаду містить не менше 500 ккал на 100 г. Це в три рази більше, ніж м'ясо і вдвічі більше, ніж хліб. Але вживання в обмеженій кількості - 25 грамів на добу - суттєво не вплине на калорійність раціону, не викличе змін у вазі дорослої людини, але забезпечує організм необхідними речовинами – антиоксидантами, які зменшують ризики серцевих хвороб та підтримують здоров'я кровоносних судин.

Як бачите, шоколад може приносити не тільки задоволення, але і користь. Щоправда, якщо споживати якісний і в невеликій кількості.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Наші автори
Андрій Римарук Ветеран, працівник фонду "Повернись живим"
Остап Українець Письменник, перекладач
Максим Кияк Експерт Ради зовнішньої політики "Українська призма"
Тарас Чмут Голова правління "Українського мілітарного центру"
Надія Романенко Керівниця проєкту з дезінфомоніторингу Texty.org.ua
Погода