Росія нав'язала нам гру на взаємний програш

Наше найближче завдання - не програти більше

Росія нав'язує світові замість стратегії win-win (бо у цій грі Росія завжди виграє менше за конкурентів, а отже, відносно них програє) стратегію lose-lose (бо Путін вважає, що росіяни терплячіші до втрат, ніж мешканці країн клятого Заходу, а отже, Росія відносно виграє, завдавши своїм ворогам більше шкоди, ніж вони їй).

Вибір, до речі, цілком раціональний. Гарний приклад того, як Путін майстерно грає поганими картами (за відомою характеристикою Кондолізи Райс).

Ну от, нам (Україні) Путіну, за сприяння українських олігархів та місцевих "корисних ідіотів" (у тому числі western-minded, але на рівні каргокульту), таки успішно вдалося нав'язати цю стратегію. Тепер можна споглядати за паралельними процесами занепаду влади і дебілізації населення в обох країнах і робити ставки на те, яка з них від всього цього лусне раніше. Тобто, що станеться першим: росіяни масово відпадуть від своєї дедалі монструознішої держави і повсюдно впадуть в анархію, чи українці масово відпадуть від своєї дедалі мізернішої держави і невиправно пересваряться між собою.

Отож, наше найближче завдання - не програти більше.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі