У владі є ті, хто хоче реанімувати Компартію

Країну ментально повертають у жорстке минуле

Міністр юстиції Денис Малюська виступає за те, щоб скасувати люстрацію чиновників Компартії і тих, які працювали за часів СРСР, а також застосовувати індивідуальний підхід для люстрації інших службовців.

Питання – чи Малюська незалежний міністр. Чи все таки має старшого міністра-куратора? Який просто нарізає йому завдання. А Малюська їх відігрує, щоб зберігатися на посаді міністра. Він вже став частиною системи.

Друге. Ті, хто справді запускають цю ідею, мають на меті реанімувати Комуністичну партію. Щоб завести її на вибори і отримати свій відсоток і свою нішу в парламенті.

Одна з останніх соціологій показала, що сентименти до Радянського Союзу мають 30 відсотків населення. Якщо реанімують Компартію, 10 процентів можуть взяти.

Сентименти до Радянського Союзу мають 30 відсотків населення

Це роблять руками міністра. Малюсці, з точки зору іміджу, це не шкодить. Він свій імідж будує через дивакуватість. Після стояння на руках і ховання під столом.

Давайте говорити відверто, Компартія в Україні – це агенти Кремля, які працювали на Росію. У 2014 році закликали сюди вводити війська. Допомагали Кремлю в окупації Криму і Донбасу. Це носії інтересів Москви.

Є політична вигода повернути у владу старі кадри. Тому що можливі позачергові парламентські вибори. Мета – далеко не місцева кампанія. Ті, хто цю тему крутить, їх місцеві вибори мало хвилюють. Думають над формами, як завести у Верховну Раду ту чи іншу партію, щоб можна було грабанути.

У владі є різні групи впливу, різні інтереси. Не думаю, що подібне робить Зеленський чи Шмигаль. Роблять ті, хто хочуть впливати на політику, ухвалення рішень, кадрові питання.

У владу повертають кадри часів Януковича. І в.о міністра освіти – натяк на це. Митниця, податкова – теж натяк. Зеленський зрозумів, що молоді, свіжі обличчя допомогли йому прийти до влади. Але користуватися він буде старими, перевіреними інструментами Януковича і Кучми. "Крепкие хозяйственики" йому подобаються більше, ніж прогресивна молодь, яка може робити реформи європейського типу.

Країну ментально повертають у жорстке минуле. Замість руху вперед. У той час, як у світі говорять про штучний інтелект і колонізацію космосу.

Микола Давидюк, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі