Похід Зеленського проти медичної реформи закінчиться втечею лікарів за кордон

Президент має подорослішати

Володимир Зеленський почав похід проти медичної реформи.

Починається усе як завжди: "До мене звертаються тисячі медиків". Ну це як при Сталіні - звернулися люди і попросили по пів зарплати віддати на займи.

Потім президент зазначає, що у суспільстві є дві полярні думки стосовно реформи: одні вважають її панацеєю, інші - смертю. І тут же, що "мені важлива оцінка не диванних експертів, а топових вітчизняних медиків".

І я відразу згадав: а судді хто? У робочу групу включили усіх противників реформи, любителів освоювати бюджетні гроші і майстрів продати маски. Ну Тодуров точно у робочій групі. Ось ці люди і нарадили йому зробити розворот.

У робочу групу включили усіх противників реформи, любителів освоювати бюджетні гроші і майстрів продати маски

Далі сценаристи (ну ніхто ж досі не думає, що Зе! каже від себе, а не читає написаний на суфлері текст?) пишуть йому маніпуляційні теми: ай, як мало виділяють коштів на один виїзд швидкої і на лікування одного інсульту.

Стоп. Якщо справа лише у тому, щоб збільшити фінансування на конкретний випадок, то ми тільки за. Зараз лікування інфаркту - близько 20 тисяч гривень/випадок. Та ради Бога. Хай буде 30 тисяч. Надумайте лише, де узяти в бюджеті ці гроші.

Але! Сценаристи ні слова не написали йому про основний принцип вторинної реформи.

Коли Олена Зеленська захоче народити - її відвезуть за кордон.

А реформа дозволяє використовувати принцип "гроші йдуть за пацієнтом". Це коли у мене є вибір відвезти народжувати дружину (10 тисяч одні роди) не в Забурбелівську центральну районну лікарню (читай - клоповник), де роди прийматиме лівий гінеколог, а у гарну і охайну лікарню, де чисто. І де професійна бригада, за ті самі гроші - зробить все належне.

Він ні слова не сказав, що реформа дозволить фінансувати не ліжкомісця, а гроші видаватиме держава конкретній людині на лікування конкретної хвороби.

Він ні слова не сказав, що реформа дозволить фінансувати не ліжкомісця, а гроші видаватиме держава конкретній людині на лікування конкретної хвороби

І в кінці гарант добив своїм паталогічним незнанням природи реформ: "Реформою мають бути задоволені всі".

Тут моїх три "хі-хі", два "ха-ха". Яка єресь.

Як може статися, щоб реформою був задоволений я, як пацієнт, і Тодуров? Бабуся і корумпований головний лікар?

Так не буває.

А закінчиться тим, що нормальні лікарі вторинної ланки, які зараз отримують мізерні зарплати, втечуть до Польщі. Залишаться лише непрофесійні нездари, або ті, хто тут прив'язаний до сім'ї. Але вони братимуть хабарі, бо інакше ніяк.

Володимире Олександровичу, тобі вже 42 роки. Маєш подорослішати. Одумайся.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі