Зеленський ґрунтовно нічого не змінює. Час втрачається

Президент вибрав своїми партнерами олігархів. Ті його розводять

Під час карантину президент Зеленський грає на публіку, а не вирішує ситуацію.

Не маємо реальної статистики по захворюваності на коронавірус. Зокрема через нестачу тестів або їхню не якість.

Так само безвідповідальна гра мати за 2 місяці трьох міністрів охорони здоров'я. В час світової пандемії так розумний керівник не робить. Зеленський поводиться, як квнщик на перекурі.

Давав олігархам рознарядку на місцях вирішувати ситуацію. Пройшов майже місяць. Що вони зробили? За великим рахунком – нічого. Направили бюджети до фірм своїх друзів, підлеглих корпорацій, на тому все завершилося. Масової боротьби з коронавірусом силами олігархів не побачили. Є піар і лобізм.

Масової боротьби з коронавірусом силами олігархів не побачили. Є піар і лобізм

Олігарх кожен собі купить по два апарати ШВЛ додому, має приватного лікаря, який приїде за першим дзвінком. Але далі цього справа не піде.

За рахунок вірусу Зеленський намагається тримати свої рейтинги. Грає на посилення довіри до себе. Використовує момент, що неможливі протести.

За великим рахунком в країні нічого не реформується, економіка гасне. Зеленський ґрунтовно нічого не міняє. Час втрачається.

До того ж зараз Зеленський отримує політичного конкурента – Кличка. Той теж за рахунок коронавірусу набиває собі рейтинги в національному масштабі. Веде себе дуже активно, ніби робить рекламу по столиці, а просуває її на всю країну. Тому справа щодо першого заступника Кличка не випадкова. Так показують, що заходити на перетоки рейтингів із Зеленським не можна.

Щодо роботи парламенту і його відвідуваності. Деякі депутати за кордоном. І поки карантин, повертатися не збираються, не хочуть тут лікуватися. Не вірять у медицину, бюджети якої дерибанили.

Тим часом монобільшість перестала існувати. Зеленський без Коломойського не може проводити закони. Доводиться залучати ситуативних партнерів - "Голос" і Порошенка. Інколи – ОПЗЖ, той токсичний, проросійський.

Для олігархів президент - це лимон. Їхнє завдання його видавити, а потім викинути

Депутатам треба віддати належне, що вони відвідують засідання. Тут же проблема не в тому: ходять чи не ходять. Результативності немає. Створюється шум. Ухвалили закон про ринок землі, але він запрацює за півтора роки. За цей час може бути нове скликання парламенту, яке цей закон переголосує. Нівелювали велику інвестиційну ідею, яка могла б вирвати країну з бідності. Проголосували, медійна перемога – так, але країна ще не виграла по факту.

Закон про Приватбанк. Спеціально запустили 16 тисяч правок, потім хватаються за голову – як таке можливо. Верховна Рада і президент, який приходить у парламент як наставник, дають штангу.

Третє. Державний бюджет розподіляють для Ахметова. Того, хто ставив прем'єр-міністра. В країні економіка просідає, а в нього бонуси ростуть. Зеленський в цьому розбиратися не хоче або не розбирається. Вибрав своїми партнерами олігархів. Ті його розводять і набивають свої кишені. Зеленський не розуміє одну штуку: для олігархів президент - це лимон. Їхнє завдання його видавити, а потім викинути. Олігархи дружать не з прізвищем, а з посадою. А Зеленський на них сперся і думає, що вони йому допоможуть. Коли в нього просідатиме рейтинг, довіра, їх це не хвилюватиме. Можуть створити нового Зеленського.

Микола Давидюк, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі