Керченський міст перетворюється для кримчан на "дорогу смерті"

Путін сприяє тому, щоб росіяни поширювали заразу на чужій землі

Те, що жителі окупованого Криму – як і жителі курортних міст сусідньої Росії – можуть стати жертвами політики Кремля, стало зрозуміло відразу ж після телевізійного звернення російського президента, який оголосив у власній країні не карантин, як у більшості країн світу, а "довгі вихідні". І в цьому відразу ж позначився знаменитий путінський підхід до реальності.

Тому що є країни, які запроваджують для своїх громадян жорсткий карантин і вимагають під загрозою покарання, щоб жителі сиділи вдома. А є країни, які обмежуються лише невеликими заходами, але зберігають робочий ритм. Володимир Путін, схоже, один із дуже небагатьох авторитарних правителів сучасного світу, який вирішив підмінити карантин святом. І зараз уже регіональним керівникам, які опинилися ближче до реальності і бояться спалахів епідемії, доводиться власними зусиллями виправляти помилки російського президента, - пише Віталій Портников для "Крим.Реалії".

Путін, схоже, один із дуже небагатьох авторитарних правителів сучасного світу, який вирішив підмінити карантин святом

Але при цьому тисячі росіян вирішили використовувати "довгі вихідні" повним ходом – якщо вже не можна дістатися на Балі або Пхукет. А жителі Ялти, Судака або Сімферополя стали заручниками такого божевілля. Адже внутрішнє авіасполучення в Росії триває. А польоти до Криму – незважаючи на те, що вони є нелегальними з першого дня анексії – є частиною внутрішнього сполучення Росії. Я вже не кажу про горезвісний Керченський міст, який цими днями перетворюється для кримчан у своєрідну "дорогу смерті", якою рвонули до Криму десятки тисяч росіян. Скільки з них приїхали з тією чи іншою інфекцією?

Політика російської окупаційної влади, впевнений, прямо сприяє поширенню епідемії на окупованій території, на території, яка не є частиною Росії з точки зору міжнародного права. Мало того, що президент Росії не хоче сказати своїм співвітчизникам правду про небезпеку, так Кремль, як бачимо, ще й сприяє тому, щоб росіяни поширювали заразу на чужій землі.

Copyright © 2020 RFE/RL, Inc. Передруковується з дозволу Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі