У динамівського таланта завищена самооцінка

Шапаренко не любить грати на команду

Микола Шапаренко вже понад два роки перебуває у першій команді київського "Динамо". Він не може похвалитися успішною грою та місцем у основному складі команди. Проблема у самому гравцеві. Зараз в "Динамо" не сформувався кістяк команди. Олексій Михайличенко використовує ротацію та дає можливість себе проявити всім футболістам. Але поки Шапаренко не може вхопитися за свій шанс. Я підтримую Михайличенка, який замінив гравця у поєдинку проти "Колосу" ще у першому таймі. Було зрозуміло відразу, що Микола просто не увійшов у гру, не був готовий до матчу.

Не варто скидати відповідальність і з тренерів. Кожен наставник має достукатися до гравця, щоб розкрити його потенціал. Талант Миколи Шапаренка помітно неозброєним оком. Можливо, тут проблема в тому, що у самого півзахисника завищена самооцінка власної гри. Він не любить грати на команду. Навіть у чемпіонаті Туреччини чи Греції потрібні футболісти, які працюють у відборі. Якщо Шапаренко не перебудується, то йому буде важко розраховувати на успішну подальшу кар'єру.

"Динамівських" перспектив у Шапаренка меншає. Я від початку кар'єри цього гравця у першій команді завжди його підтримував. У рідному Маріуполі Микола витягнув гру для киян на своїй майстерності. Але далі не пішло. Були проблеми із попереднім тренером Олександром Хацкевичем. Зараз не все добре з Олексієм Михайличенком. Я знаю тільки один приклад, коли гравець був не успішний у декількох командах, а потім став зіркою - це Ерік Кантона. Тому щиро зичу Шапаренку брати приклад із француза та знайти у собі сили ставати кращим.

Шапаренко може повторити долю Владислава Калитвинцева

Мені подобається гра Мікаеля Дуелунда на позиції атакувального гравця. Видно, що він пропустив багато, десь не вистачає досвіду. Данець в першу чергу бере своєю працездатністю, старанністю, швидкісними якостями та налаштуванням на гру. Конкурувати Шапаренку із Дуелундом зараз буде вкрай важко. Миколі потрібно додавати.

Про можливу оренду має задуматися клуб. Бо зазвичай гравці дуже важко залишають "Динамо". Клуб створює хороші умови для футболістів. "Динамо" завжди ставить перед собою великі завдання. Довго чекати прогресу гравця ніхто не буде. У такому разі доля Шапаренка може бути схожою на долю Владислава Калитвинцева, на якого теж були великі сподівання, але він зараз грає тільки за "Десну". Калитвинцеву теж співали дифірамби у молодому віці. Нічого хорошого із цього не вийшло.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі