вівторок, 03 квітня 2018 06:45

Перемогу "Динамо" забезпечив 19-річний Шапаренко

Київське "Динамо" виграло принциповий матч чемпіонату України в Маріуполі — 3:2. Команди вперше цього сезону зустрічалися на Донеччині. Серпневий поєдинок не відбувся через неприбуття киян. Президент клубу Ігор Суркіс тоді зажадав гарантій безпеки в прифронтовому місті. Справа дійшла до міжнародного арбітражного суду, який присудив "Динамо" технічну поразку.

Маріупольську зустріч відвідали президент країни Петро Порошенко, керівник національної Федерації футболу Андрій Павелко та власник "Динамо" Григорій Суркіс. Гості програли перший тайм — 0:1. Після перерви у складі киян на поле вийшов атакувальний півзахисник 19-річний Микола Шапаренко, уродженець Маріуполя. Він віддав результативну передачу на Бесєдіна, а згодом вивів команду вперед. Це другий поспіль успішний матч футболіста. Тиждень тому відзна­чився голом за молодіжну збірну у виїзному поєдинку ­проти Англії.

Шапаренко — вихованець маріупольського футболу. В 16 років дебютував у прем'єр-лізі у складі "Іллічівця" — колишня назва "Маріуполя". Улітку 2014‑го разом з одноклубником Микитою Кравченком отримав пропозицію від "Динамо". У Києві спочатку грав в юнацькій команді, зокрема в Лізі чемпіонів. Із минулої осені став стабільним гравцем дублю­ючого складу. У першій команді отримав шанс у листопаді 2017‑го. Відтоді грає під керівництвом Олександра Хацкевича.

"Динамо" в центрі півзахисту бракувало футболіста з нестандартним мисленням. Микола вирішив цю проблему.

— Шапаренко найбільше схожий на Валентина Белькевича (організатор атак "Динамо", грав за команду в 1996–2007 роках. Помер 1 серпня 2014-го від серцевого нападу. — ГПУ). Постійно шукає м'яч, має класний пас та удар, — каже 33-річний Леон Вургафт, журналіст сайту ua‑football.com. — Проблеми? Він не опорник. Може втрачати м'яч. Ближче до воріт діє гостріше.

Колишній нападаючий олександрійської "Поліграфтехніки" Сергій Чуйченко, 49 років, також високо оцінює атакувальний потенціал футболіста.

— Має швидкість, здатний миттєво приймати рішення, віддати ­гострий пас, забити сам. Поки Шапаренку не вистачає досвіду, фізичних кондицій, — вважає експерт. — "Динамо" зараз змінюється. Стало зрозуміло, що на футболістах, які вже довго в команді, майбутнього не побудуєш. Потрібно більше довіряти молодим гравцям. Талановита молодь у клубі є, що доводять Циганков та Шапаренко. Давно на свій шанс заслуговує Ахмед Алібеков.

Футбол. Чемпіонат України 2017/18. Прем'єр-ліга. Другий етап

1–6-те місця. Результати матчів третього (25-го) туру

"Зоря", Луганськ — "Шахтар", Донецьк — 0:3; "Маріуполь", Донеччина — "Динамо", Київ — 2:3; "Ворскла", Полтава — "Верес", Рівне — 0:0

Четвертий (26-й) тур

7 квітня, субота

14:00 "Верес" — "Шахтар" ТБ: "24"

14:00 "Динамо" — "Зоря" ТБ: "2+2"

19:30 "Ворскла" — "Маріуполь" ТБ: "Футбол 2"

Ліга чемпіонів 2017/18. 1/4 фіналу. Перші матчі

3 квітня, вівторок

"Ювентус", Турин, Італія — "Реал", Мадрид, Іспанія

ТБ: "Футбол 1"

"Севілья", Іспанія — "Баварія", Мюнхен, Німеччина

ТБ: "Футбол 2"

4 квітня, середа

"Барселона", Іспанія — "Рома", Рим, Італія

ТБ: "Футбол 2"

"Ліверпуль", Англія — "Манчестер Сіті", Англія

ТБ: "Футбол 1"

Примітка: усі матчі розпочнуться о 21:45 за київським часом

Зараз ви читаєте новину «Перемогу "Динамо" забезпечив 19-річний Шапаренко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути