Зеленський пішов на нову угоду з олігархами

Вони йому рейтинг, він їм все, чого забажають

Не виключено, серед членів нового уряду будуть достойні міністри. Безумовно, серед членів нинішнього уряду є слабкі міністри. Але все це не затьмарить того факту, що єдиною причиною відставки нинішнього уряду є його антиолігархічна та антикорупційна позиція.

Півроку - це не строк для уряду. Економічні і тим більше соціальні трансформації тривають довше, значно довше. Негаразди сьогодення виникли не вчора і не є наслідком півроку роботи уряду. Так само і досягнення проявляться значно пізніше (якщо їм дадуть завершитися). Саме через тривалість процесів закон закріплює імунітет уряду протягом року. Отже, об'єктивні показники не причина.

Суб'єктивні показники також не важать. Рейтинг уряду впав? Так він завжди падає. Ба більше, рейтинг не є показником ефективності уряду. Я хочу повторити це: рейтинг не є показником ефективності уряду.

Рейтинг не є показником ефективності уряду

Коломойський та інші не отримали бажаного у бажаному обсязі - ось єдина причина. І ця причина є достатньо вагомою, щоб скинути уряд.

Справа в рейтингу. Не в урядовому, а в президентському. Як ви розумієте, рейтинг формується медіа, а не об'єктивними показниками - телевізор перемагає холодильник, поки в холодильнику щось є (і лише після цього наступає поразка телевізора).

Хвороблива залежність президента від рейтингу, якій немає раціонального пояснення (хто прийшов змінити країну, той втратить рейтинг швидко і безповоротно), штовхає його на Нову Угоду з олігархами. Вони йому рейтинг, він їм все, чого вони забажають, ось список, Володимире Олександровичу, будь ласка, нічого не забудьте.

Це точно не та Нова Угода, якої ми прагнули.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі