Венедіктова під впливом юриста Януковича підкладає свиню Зеленському

Заочне засудження треба чітко прописати в законі

Т.в.о. директора Державного бюро розслідувань Ірина Венедіктова заявила, що для розслідування справ Майдану необхідно скасувати закон про недопущення переслідування учасників Революції гідності.

У ДБР починають придумувати причини, щоб не займатися справами Майдану. Зараз їм треба щось робити, а вони не роблять. І так ось виправдовуються.

На практиці скасування цього закону нічого не означатиме. Крім політичних проблем для "Слуги народу". Народ не розбирається у тонкощах кримінально-процесуального законодавства і запам'ятає цю партію, як таку, що скасувала амністію майданівцям.

На практиці скасування цього закону нічого не означатиме. Крім політичних проблем для "Слуги народу"

Будь-які закони про амністію є нікчемними. КПК має пріоритет над усім іншим законодавством, котре стосується будь-яких розслідувань. Тому говорити, що закон перешкоджає наприклад збирати інформацію, не відповідає дійсності. Ніколи не заважав слідчим.

Виглядає так, що Портнов для Венедіктової "юридичне світило", "великий блогер" і "великий" юрист Януковича. Портнов створив собі фейковий імідж вправного юриста і розказує маячню.

Портнов — лише частина цієї історії. Є група колишніх "регіоналів", котра фінансує і організовує рухи з розвалу слідства, корумпує слідчих. Їх активно у цьому підтримує Росія. Наратив стовідсотково російський, така собі ідеологія реваншу. Інтерес РФ — у подальшому дестабілізовувати ситуацію в Україні. Лукаш, Портнов та інші розкачують. Медведчук на телеканалах їх розкручує.

Інтерес РФ — у подальшому дестабілізовувати ситуацію в Україні. Лукаш, Портнов та інші розкачують. Медведчук на телеканалах їх розкручує

Чого зараз законодавчо потребує слідство, так це реальної процедури заочного засудження. Котра працює. При передачі матеріалів, які назбиралися, до суду виникають проблеми. Зокрема з Інтерполом. Якщо картка не висить, то особа не перебуває у міжнародному розшуку. Відповідно немає підстав у заочному режимі судити. Через цю норму не було жодного заочного вироку, крім Януковича. Той сам погодився на такий режим.

У законодавство треба подати чітке визначення щодо порядку заочного засудження. Дещо змінити норму про міжнародний розшук. Це дасть можливість, наприклад у моїй справі, щоб як мінімум двоє людей отримали вироки. Доказова база зібрана слідством, просто не може бути реалізована через суд.

Були розмови, ніби-то генпрокурор Рябошапка ставитиме це питання перед парламентом після розгляду законопроєкту про ринок землі. Поки такого законопроєкту не зареєстровано. Сподіваюся, зареєструють.

Ігор Луценко, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі