Загострення в Ірані несе ризики для України

США не можуть просто так взяти і втратити роль світового лідера

Якщо під час першої виборчої кампанії Дональд Трамп пропагував американський ізоляціонізм, закликав закритися від світу стінами, аби "зробити Америку великою знову", - то під час другої кампанії Трамп демонструватиме, що ніяких стін не існує, якщо є національні інтереси США. Проактивна зовнішня позиція - прикладом чого є ліквідація іранського генерала Солеймані - має збити скандал з імпічментом та показати безальтернативність Трампа як кандидата у республіканському середовищі.

Але головне - США не можуть просто так взяти і втратити роль світового лідера, надто багато в самій Америці залежить від світових трендів, а долар лишається світовою валютою.

Для України загострення в Ірані має свої ризики - ціни на нафту зростатимуть, що добре для Росії, а Вашингтону буде явно не до українськоі тематики. Але є і плюси - США за будь-яких обставин не збираються лишати світ сам на сам з Китаєм, Росією та Іраном, які у разі американської ізоляції неминуче заповнили би вакуум влади, але наврядчи принесли би у світ більше порядку.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі