"Барселоні" треба вчитися грати без Мессі

"Реал" був кращим у Класико

Для мене, як тренера, завжди цікаві провідні матчі європейських чемпіонатів. Прагну зрозуміти, куди рухається сучасний футбол, які він має тенденції розвитку. Тому гра на "Камп Ноу" між "Барселоною" та "Реалом" не могла пройти повз мою увагу.

У "Барселони" нині не найкращий період. Провідні гравці поки не набрали форму або її вже встигли втратити. Луїс Суарес зараз виглядає не так переконливо. Запрошення влітку за космічні гроші Антуана Грізманна, для мене залишається загадкою. Цей трансфер претендує на звання найгіршого в історії футболу. Поки француз і близько не знайшов себе у "Барселоні".

Нині каталонці не можуть похвалитися яскравою грою та хорошими результатами. Багато хто говорить, що тренер Ернесто Вальверде себе вичерпав. Я не погоджуюся із цим. "Барселона" завжди славилася індивідуальною грою своїх лідерів. Це давало іншим гравцям впевненість у собі.

Зараз Ліонель Мессі втратив стабільність. Напевно, що вже вік про себе дає знати. Все-таки аргентинцю 32 роки. Мессі вже не може так домінувати на полі, до цього гравця почали пристосовуватися. Я думаю, що "Барселоні" потрібно вчитися грати без Мессі, намагатися обходитися без аргентинця. Якщо цього не відбудеться, то за рік-два команду може чекати дуже серйозна криза. Настав час зміни поколінь, поки бракує драйву молодих гравців.

Не дуже вірю, що "Реал" стане чемпіоном. На дистанції "Барселона" краща

"Реал" сподобався більше. Він краще пресингував, постійно створюючи тиск на гравців суперника, намагався "козиряти" командними діями. Але на вістрі атаки бракувало класу – Гарет Бейл та Карім Бензема нині не можуть його забезпечити.

"Реал" зараз перебудовується, шукає нові можливості. Поки команда Зідана далека до досконалості. Не дуже вірю, що "Реал" стане чемпіоном. На дистанції "Барселона" краща. Єдиний вихід для мадридців – перемогти принципового суперника у домашньому матчі другого кола.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі