Могли б сьогодні святкувати і День Збройних сил, і святого Миколая

День УПА, День Війська, День Покрови - не 14 жовтня. А 1 жовтня

Новий стиль - це не лише Різдво 25 грудня за світським і церковним календарем. Це весь рік із двунадесятими святами, а також зміна іменних днів - від Романа й Андрія до Петра й Миколи.

Сьогодні день Св. Миколая. І моя донька сьогодні, 6 грудня, вже отримала справжнього гостинця, прокинувшись до школи.

І такі самі гостинці отримали православні діти у Греції, Болгарії, Румунії, Словаччині, Америці й Фінляндії включно з Кіпром І християнами Африки. І не тільки православні. А й християни, яких звуть католиками.

Тим часом в Україні ще навіть не наступила зима - за церковним календарем. Не прийшла не лише до православних, але й католиків трьох юрисдикцій - Київської архиєпископії (УГКЦ), Мукачівської архиєпископії (МГКЦ) та Кримських парафій в окупованому Криму, зареєстрованим за законодавством РФ (КГКЦ).

Але найделікатнішим ділом буде в майбутньому "узгодити" не дні святкування Миколая. А звикнути, що День УПА, День Війська, День Покрови - не 14 жовтня. А 1 жовтня. Чи доведеться переносити не лише церковну, але й світську дату - Покрову?

Та є в новому календарі й окремий промисел про Україну. Бо день Збройних Сил України збігатиметься із зимовим Миколаєм - 6 грудня.

Але це чудо станеться вже явно за иншого президента. Бо хіба можна було б на Миколая прийти в гості до військових, перед тим роззброївши їх?

З такими "подарунками" на Миколая не ходять.

З днем Збройних сил України та Днем святого Миколая!

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі