Найстрашніше, коли суспільству стає байдуже на злочини, здійснені проти нього

Справжня повага до загиблих – добитися покарання їх вбивць

Уже 6 днів зупинено слідства в справах Майдану. Побиття студентів у листопаді, штурм Майдану в грудні, вбивства правоохоронцями і тітушками учасників Революції гідності в січні і лютому - все це тепер просто нікому розслідувати. Бо справи Майдану передали від Генпрокуратури до ДБР - але не перевели туди слідчих, які займалися цими справами. Адвокатка родин героїв Небесної сотні Євгенія Закревська голодує вже 6-й день з вимогою скликати позачергове засідання Верховної Ради, щоб прийняти необхідні правки в закон і розблокувати слідство.

Новина - шок. Новина, яка мала б стати головною темою всіх обговорень в ЗМІ та соціальних мережах. Але поки це зовсім не так. Більшість ЗМІ все ще дають публікації по темі - але вже як пересічні маловажливі новини. Активісти і небайдужі громадяни все ще постять в Фейсбуці - але це вже не головна тема для обговорень. Окремі депутати все ще якось коментують ситуацію, але монобільшість в цілому просто не помічає проблему і не збирається на позачергове засідання. Найстрашніше, що може відбутися - коли самому суспільству стає байдуже на злочини, здійснені проти нього.

Євгенія Закревська голодує вже 6-й день

Але я відмовляюся вірити, що українцям байдуже на покарання злочинців, які вбили сотню героїв на вулицях Києва. Я не хочу вірити, що суспільство не розуміє, що якщо зараз організатори і виконавці вбивств майданівців уникнуть відповідальності, то повторення цієї трагедії - лише питання часу. Я не готовий визнати, що новообрані депутати розвалять найважливіше розслідування в історії країни лише тому, що їм лінь зайвий раз вийти на роботу.

Кілька днів тому в моїй стрічці новин публікувалися тисячі фото часів Революції гідності. Прийшов час, коли всі соціальні мережі повинна заповнити вимога до депутатів провести позачергове засідання парламенту і відновити слідство по справам Майдану. Бо пам'ять важлива. Але справжня повага до загиблих - добитися покарання їх вбивць.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі