"Зелені" дають олігархам шанс стати власниками всієї землі

Бідні селяни продадуть свої паї її за копійки

Історії властиво повторюватися. І треба бути останнім йолопом, щоб не бачити історичні повтори.

Стародавній Рим поступово перетворювався в олігархію. Патриції, які збагатилися у військових походах, скуповували землі Апеннін і створювали латифундії. Поля обробляли не італійські селяни, а раби, здебільшого з Близького Сходу. Селянські господарства не витримували конкуренції з латифундіями. Селяни розорювалися, продавали землю і йшли в Рим, стаючи люмпенами. Клієнтами патриціїв і вершників, продаючи свої голоси на виборах. Так виник популізм і гасло: хліба і видовищ, - пише Валентин Бушанський для "Фраза.юа".

Так виникла і проблема, якою скористався Ганнібал. Римська армія, яка громила перш всіх геополітичних опонентів, втратила боєздатність. Вона була ополченням селян-власників, які захищали свою республіку. Поширення латифундій призвело до того, що в римських легіонах вже не було кому служити. На римському форумі переважали не власники, які усвідомлюють свої цивільні права і обов'язки, а покидьки суспільства, які голосують за подачки. Правильно оцінивши ситуацію, Ганнібал прийшов на Апенніни. Сенат зібрав нікчемне ополчення і вдався до безпрецедентного кроку - купив рабів, дарував їм громадянство і поставив до ладу, захищати нову батьківщину. А потім пішли Канни - небачений в історії розгром вісімдесятитисячної римської армії. Справа в тому, що люмпени не здатні захищати свою батьківщину. Немає у них батьківщини. У них є тільки юшка.

Громадянин - це, перш за все, відповідальний власник

Країна починається з громадянина. Громадянин - це, перш за все, відповідальний власник. Раб і люмпен, який працює за юшку, не здатний бути громадянином.

Це прекрасно розумів і Петро Столипін, який проводив аграрну реформу в Російській імперії. Якщо ми завершимо аграрну реформу, говорив він, то ніяка революція в Росії не відбудеться. Зв'язок між власністю і владою - абсолютно очевидний. У чиїх руках власність - у тих руках і політична влада.

У чиїх руках власність України? У руках людей, яких ми, абсолютно справедливо, називаємо олігархами. Вони володіють заводами і фабриками, газетами та телебаченням, політичними партіями. А громадяни України - люмпени, які голосують за юшку.

Зелені почали новий перерозподіл власності. Розпочали аграрну реформу. Їхня мета очевидна: відкрити людям, які і так вже володіють Україною, можливість стати власниками всієї землі. Бідні селяни продадуть свої паї за копійки. А вони - скуплять паї і перетворяться на подобу римських патриціїв. Чому на подобу? Тому що жити вони будуть не в Києві, а на березі Женевського озера. Добре будуть жити. Подалі від українських люмпенів.

Спочатку заберуть власність, а потім і країну

А якщо люмпени збунтуються - їхнє місце в полях займуть китайці. У вас, шановні мої співгромадяни, спочатку заберуть власність, а потім і країну. Адже ця країна вже не буде вам належати.

А як ця країна буде називатися - власникам латифундій буде байдуже. Як байдуже і те, хто буде обробляти належні їм поля.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі