Україна й українці за ціною кросівок

Одні кроси Nike – це мінімум два гектара землі

Міністерство економіки назвало орієнтовну вартість одного гектара землі сільськогосподарського призначення – 1,5 тисяч доларів.

І мені чомусь пригадався допис Матвія Ганапольського. У Нью-Йорку донька затягнула його в магазин Nike, просто показати пристойні кроси, які має носити дівчина. Вона дивилася на мене лагідними очима, пише Ганапольський, але кроси я їй не купив. Ціна на кросівки з лімітованих серій стартувала з 3000 доларів. Тепер вона на мене сичить, писав Ганапольський; мабуть, нескоро я побачу лагідність в її погляді.

Одні кроси Nike – це мінімум два гектара землі. Вочевидь, міністерству економіки варто запам'ятати цей еквівалент.

1,5 тисячі доларів – це великі гроші для селян. Але за ці гроші можна купити тільки один кросівок

1,5 тисячі доларів – це великі гроші для селян. Але за ці гроші можна купити тільки один кросівок. Відрізаєш собі ліву ногу. Твій корефан – відрізає собі праву. І так ви удвох, обійнявшись, стрибаєте в Nike і купуєте собі шикарні кроси з лімітованої серії. Тільки ноги не переплутайте, бо два лівих кросівка ніхто не продасть.

Я вам розповім, що відбуватиметься, коли відкриється ринок землі, на якому матимуть право грати юридичні особи.

Період первинного накопичення капіталу вже в минулому. Власники заводів, готелів і пароплавів отримали свої активи, маючи доступ до кредитів, корупційні зв'язки в Кабміні та бригади, які, оперуючи бітами, захистили право власності.

Тепер ці люди хочуть розділити останнє, що залишилося – землю: у них є гроші, є зв'язки і бригади, які нині називаються охоронними фірмами.

Tesla, за кермом якої Володимир Зеленський записує свої стріми, потягне на Білоцерківський район

Якщо відчинити двері до гардеробної кімнати київської дівчини, яка дбає про зовнішність, то ми побачимо там Баришівський район. Бо пара взуття, в якому не соромно прийти, наприклад, у Верховну Раду, стартує з тисячі доларів. А Tesla, за кермом якої Володимир Зеленський записує свої стріми, потягне на Білоцерківський район. Андрій Богдан продає Tesla, за кермом якої понтується президент Зеленський, і купує Білоцерківський район. Ось і вся реальність – проста, мов табуретка.

Селяни грошей не мають. Доступу до кредитів не отримають. Гроші є у вузького прошарку – тих, кого ми називаємо "олігархами". Доступ до кредитів отримають ті, кого радо вітають у кабінетах Нацбанку та Кабміну. Гроші з офшорів, виведені з-під оподаткування в Україні, та гроші іноземців зайдуть на рахунки юридичних осіб в Україні. А далі, за ціною кросівок Nike, скуповуватиметься розпайована земля в українських селян.

Хто стане власником латифундій? Ті, хто вже пограбував Україну.

Хто працюватиме на землі? Працюватимуть селяни, яким роздадуть по парі кросівок. Наймитуватимуть і згадуватимуть Шевченка: "На нашій не своїй землі".

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі