Рейтинг Doing Business нічого не говорить про урядування Гончарука

Про успіхи прем'єра поговоримо за рік

Прем'єр Олексій Гончарук похвалився тим, що Україна піднялася на сім сходинок у рейтингу Doing Business-2020. Він каже, що "результат говорить сам за себе".

Пункт перший. Цей результат точно не говорить нічого про урядування самого Гончарука. Бо на посаді він неповних два місяці. Про успіхи Гончарука ми поговоримо через рік, якщо йому пощастить залишитися на цій посаді. Позиція України в Doing Business-2020 говорить лиш про те, якою отримали Україну Гончарук із Зеленським.

Проривні реформи України 2014-2019 відбувалися саме в перші два роки, у період активних бойових дій

Пункт другий. Останнім часом Україна підіймається у цьому рейтингу щороку. І найпоказовішими були підйомні стрибки якраз у перші роки російсько-української війни, коли країна лежала в розібраному стані і була змушена похапцем стримувати наступ росіян. Незважаючи на це, ситуацію стабілізували, була закладена основа для подальшого хай повільного, але зростання. Навіть критично налаштовані експерти відзначають, що проривні реформи України 2014-2019 відбувалися саме в перші два роки, у період активних бойових дій.

Пункт третій. Ні Яценюк, ні члени його уряду тоді не шантажували людей війною, як це робить команда Зеленського-Гончарука: обирайте, мовляв, між капітуляцією і хлібом. Хоча тоді було значно більше підстав злякатися і закликати людей до "припинення війни".

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі