Ексклюзиви
четвер, 24 жовтня 2019 07:36

Україна піднялася у рейтингу Doing Business

Україна піднялася у рейтингу Doing Business
Україна піднялася на сім пунктів у рейтингу Doing Business. Фото - ТСН

Україна піднялася одразу на 7 пунктів у рейтингу Doing Business-2020 та посіла 64 місце серед 190 країн.

Це позитивний сигнал для українських підприємців та "зелене світло" для іноземних інвесторів, написав у Facebook прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

"І це лише початок! Ми продовжуємо роботу у цьому напрямку: три дні тому запрацював Кодекс про банкрутство. Кілька тижнів тому - закон про стимулювання інвестиційної діяльності, активізуємо процеси дерегуляції", - зазначив Гончарук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна піднялася в рейтингу конкурентоспроможності країн світу - дослідження

Він додав, що за останній рік Україна продемонструвала найбільший прогрес за такими компонентами, як захист міноритарних акціонерів - це +27 пунктів завдяки відкриттю інформації про кінцевих вигодонабувачів. Отримання дозволу на будівництво - це +10 пунктів за рахунок усунення вимог до найму незалежного проектанта та інженера технагляду та запровадивши систему онлайн-сповіщень, а також зменшила вартість дозволів на будівництво в межах Києва.

В цілому, за минулі 5 років (часи президентства Петра Порошенка) Україна зросла в рейтингу Doing Business на 48 позицій.

Doing Business - це рейтинг простоти ведення підприємницької діяльності. Дозволяє визначити якість правил регулювання підприємницької діяльності, що підвищують чи обмежують ділову активність, та їхнє застосування у 183 країнах, а також вибраних окремих містах. Світовий банк розраховує цей індекс від 2003 року за такими критеріями, як легкість відкриття нового бізнесу, отримання дозволу на будівництво, реєстрація власності, отримання позики, захист прав інвесторів, сплата податків, законодавчий захист контрактів тощо.

Зараз ви читаєте новину «Україна піднялася у рейтингу Doing Business». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути