Арешт Гладковського – піар-акція

Нова телевізійна розвага для наївних, довірливих і озлоблених

З почуттям глибокого вдоволення українське суспільство сприйняло звістку про арешт Олега Гладковського – екс-заступника секретаря РНБО.

Як би ми не ставились до пана Гладковського, але в нього є незаперечні заслуги перед українською культурою. Діяльність не кожного чиновника відображається в інтернет-мемах, збагачуючи українську мову. Пану Гладковському, більш відомому як Свинарчук, – це вдалось. Слово "свинарчуки" вже стало загальною назвою і точним маркером епохи Петра Порошенка.

Українці радіють. А я не радію. Я стою осторонь і дивлюсь на все це з відразливою гримасою.

Підстав для арешту Гладковського – більше, аніж достатньо. Але питання: що інкримінуватиметься Свинарчукові-великому та його малим підсвинкам?

Ця схема не могла функціонувати без згоди російської сторони

Екс-заступник секретаря РНБО організував схему з продажу військовим заводам вживаних запчастин з російських військових складів. Ця схема не могла функціонувати без згоди російської сторони. У ній були задіяні Міністерство оборони РФ, російська прикордонна служба, російська митниця й всевидяче око ФСБ. Чи хтось думає, що всі силові структури РФ осліпли враз і на кілька років? Ця схема не могла функціонувати без кремлівської санкції найвищого рівня.

Ця схема не могла працювати і без санкції Петра Порошенка. Чи хтось думає, що ані військова прийомка, ані прикордонна та митні служби, ані СБУ не доповідали президенту про махінації заступника секретаря РНБО? Доповідали, але отримали відповідь президента: не втручатись.

Як ви думаєте, радісні мої співвітчизники, звідки в журналістів програми "Наші гроші" вся та інфа, якою вони ошелешили суспільство? Правильно, злив спецслужб. Але ще до того, як ми побачили з екранів про витівки Гладковського, все, до останнього епізоду, було відоме Петру Порошенкові. І я не виключаю, що екс-президент був у долі.

Але наразі я вимушений нагадати й про інші "заслуги" Гладковського перед Україною. Мені вже доводилось писати на сторінках "Країни" та "Газети по-українськи", що саме Гладковський стоїть за блокуванням будівництва в Україні патронного заводу. І поготів, позиція Гладковського і, безперечно, Порошенка – це була воля Москви. Гладковський і Порошенко – лише виконавці волі Кремля.

У справі не буде епізодів про сприяння Петра Порошенка діяльності громадянина Гладковського.

А тепер щодо питання про інкримінацію. Закладаюсь, навіть якщо справа Гладковського дійде до суду, епізоди про змову з РФ у ній не фігуруватимуть. Бо голови теперішніх господарів Банкової так само повернуті на північний-схід. Це перше. І друге: у справі не буде епізодів про сприяння Петра Порошенка діяльності громадянина Гладковського. Бо Петро Порошенко – недоторканний. Він брудна канава, до якої зливається протестний рух.

Весь цей арешт Гладковського – PR-акція. Нова телевізійна розвага для наївних, довірливих і озлоблених.

Радійте. Ви ж любите ляльковий театр, а ще цирк і публічні страти.

Валентин Бушанський, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі