Яблучний пиріг на кефірі крутіший за шарлотку

Не забудьте заварити чай

Пиріг - це затишок. Це подушка безпеки від зіткнення із холодною реальністю. З пирогом добре. Він душевний. Пиріг вислухає тебе за чашкою чаю і все зрозуміє. Мовчки підтримає і зробить твоє життя трохи щасливішим. Я підготував для вас добірку осінніх пирогів. Різних, під настрій. Щоб у вашому домі був пиріг, який врятує від осіннього смутку.

1. Брауні з апельсиновою цедрою і праліне. Зачекайте, не треба боятися. Брауні - це легко. Шоколад розтоплюєте із вершковим маслом, змішуєте з борошном і какао (для божевільного шоколадного буття). Додаєте яйця, збиті з цукром, апельсинову цедру і ставите в духовку. Праліне - це горіхи, які застигли в обіймах розтопленого цукру (карамелі). Усе.

2. Яблучний пиріг на кефірі. У ньому все незаконно. Він незаконно простий, незаконно смачний, незаконно м'який і незаконно швидко закінчується. І, хай вибачать мене всі, цей пиріг крутіший за стандартну шарлотку.

3. Пиріг із маком і м'ятою. Начебто звичайний, але ні. Тому що мак ми просочимо яблучним сидром. Потім додамо м'яту і укутаємо все в м'яке тісто. Божественно.

4. Штрудель з яблуками і сухарями. Рецепт я привіз із Відня, і він приголомшливий. Крихке тісто, ніжні яблука, соковиті родзинки, ромова есенція, вершкове масло, хрусткі сухарі, кориця. Викладаєте кульку ванільного морозива на гарячий штрудель і божеволієте. Можете не стримувати сльози. Включайте Моцарта і плачте від щастя.

І чай. Не забудьте заварити чай.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Наші автори
Микола Несенюк Журналіст
Ольга Решетилова Координаторка Медійної ініціативи за права людини
Любов Морозова Музикознавиця
Петро Кралюк Філософ
Світлана Сіщук Журналіст Української служби "Голосу Америки"
Погода