Перед Шевченком не повинно стояти питання вибору форварда

Роману Яремчуку треба їхати до Італії

Не розумію, як гравець рівня Романа Яремчука виявився непотрібним київському "Динамо". Особливо враховуючи, що позиція форварда нещодавно була дуже проблемною для киян. Можливо, причина в тому, що Роман за стилем – не зовсім динамівський форвард. Пригадайте Блохіна чи Шевченка, які брали, насамперед, швидкістю. Яремчук намагається грати технічно, тримає у напрузі захисників суперників, заточений на завершення атак.

У новому сезоні Роман Яремчук забив шість м'ячів у десяти матчах. За два роки виступів за бельгійський "Гент" Роман явно додав у класі. Секрет успіху криється у психологічному факторі. Яремчук - гравець, який повинен відчувати довіру. В "Динамо" завжди великі очікування від власних вихованців. Це не йде на користь футболістам. Приклад тому Сидорчук чи Шапаренко. У Бельгії знайшли підхід до Романа. Навіть коли у нападаючого не все виходило – продовжували його ставити до складу. Яремчук потім віддячив за довіру. В Бельгії розуміють таланти. Місцевий футбол заточений на виховання та продаж гравців. Тому не дивно, що Роман став успішним у цьому чемпіонаті.

В "Динамо" завжди великі очікування від власних вихованців. Це не йде на користь футболістам

Зараз багато розмов, що Яремчук може перейти до сильнішого чемпіонату. Серед претендентів називаються італійські "Рому" та "Лаціо", також турецький "Галатасарай". Сума трансферу може досягти 10 мільйонів євро. Тут варто говорити не тільки про успішний виступ Романа за клуб, але і вдалі матчі за збірну. Саме ігри за національну команду дають більші можливості при переході гравців і збільшують суму трансферу. Не граючи за свою національну команду, важко розраховувати на великий перехід. Така аксіома футболу.

Коли у гравця є можливість розвиватися – варто її використовувати. Чемпіонат Італії сильніший за бельгійський. Це дасть можливість Яремчуку розвиватися у футбольному плані. Його заробітки теж зростуть. Звичайно, є свої ризики, але варто пробувати. Якщо не переходити до нових сильніших команд, то і про власний розвиток і амбіції не варто говорити. Роману вже 23 роки. Час шукати нові можливості.

Головна проблема Яремчука – швидкісні якості. Це не дозволить претендувати на топ-клуби

Головна проблема Яремчука – швидкісні якості. Це не дозволить претендувати на топ-клуби. Його рівень – команди із зони єврокубків. Школу Роман має хорошу, дисциплінований, багато працює на полі, серйозні травми його обходили.

7 вересня збірна України відновить матчі кваліфікації Євро-2020. Яремчука вже можна вважати ключовим гравцем команди Андрія Шевченка. Роман це довів у попередніх матчах проти Сербії та Люксембургу. Не повинно стояти питання вибору між ним та Мораесом. Яремчук виглядає переконливіше і приносить більше користі команді. Якщо форвард "Шахтаря", може бути корисним тільки у штрафному майданчику суперника, то Роман більш різноплановий гравець. Виконує багато чорнової роботи, звільнює зони для партнерів, використовує простір. Може бути ефективним, як при позиційній атаці, так і контратаках.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі