Приготуйте кавун на грилі

Смак, наповнений життям

Як ви їсте кавун? Нарізуєте шматочками або колупає ложкою? Я ось готую кавун на грилі. Це просто. Мені лише потрібні кавун, сковорода гриль і плита.

Я відрізаю дуже товстий (це важливо) шматок кавуна, прибираю шкірку і кладу кавун на розігріту сковороду. Щойно на зворотному боці з'являються темні смужки від грилю - перевертаю. Уже обсмажену сторону посипаю крупною сіллю і сухим чилі. Перекладаю на тарілку, додаю фету, трохи оливкової олії і (коли є настрій) м'яту. Потім їм і плачу від щастя.

Це божественно. Цукор карамелізувався і сторони, яких торкнувся вогонь, підтанули. Як солодка вата. Усередині кавун залишився свіжим. Його тендітні шари ледве стримують сік. Тому в роті відбувається вибух. Дуже солодко, але сіль балансує. Чилі приємно пече. Щойно починає здаватися, що гострота нестерпна і ви ось-ось згорите - в гру вступає холодна і ніжна фета. В кінці - гіркуватий післясмак оливкової олії. Смак, наповнений життям.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Наші автори
Антон Мороз Фахівець із соціальної роботи ГО "Форпост"
Іраклій Джанашия Експерт з питань національної безпеки та оборони України в UIF
Наталія Лелюх Лікар акушер-гінеколог
Остап Яриш Журналіст української служби "Голосу Америки"
Наталя Д'ячкова Директор юридичної компанії "Скарга"
Погода