Титул чемпіона Англії розіграють "Манчестер Сіті" та "Ліверпуль"

Інші команди боротимуться за путівки в Лігу чемпіонів

9 серпня стартує чемпіонат Англії. Немає сумнівів, що новий сезон буде таким же цікавим та інтригуючим, як попередній. Недільний матч за суперкубок підтвердив ці очікування.

У новому сезоні нас знову чекає домінування шести клубів – "Манчестер Сіті", "Манчестер Юнайтед", "Ліверпуль", "Арсенал", "Челсі", "Тоттенхем". Можливо, до них зможе приєднатися ще "Лестер". Але йому для цього варто бути стабільнішим. Боротьбу за титул чемпіона вестимуть між собою "Ліверпуль" та "Манчестер Сіті", а чотири інші команди будуть розігрувати дві путівки в Лігу чемпіонів.

Напевно будуть проблеми в "Челсі". Френк Лемпард має не так багато тренерського досвіду. Клуб перебуває під забороною на перехід гравців. Від "Тоттенхема" не бачу нічого нового. В плані складу команда не стала сильнішою. Варто було б задуматися над її посиленням. Інтригуюче справи йдуть у "МЮ". Поки незрозумілим залишається добір кадрів, модель гри. Вона не схожа на звичний манчестерський футбол. Буде цікаво подивитися, чи зможе Сульшер витиснути в цій ситуації результат.

Напевно будуть проблеми в "Челсі". Френк Лемпард має не так багато тренерського досвіду

Цього літа англійські клуби були доволі пасивні на трансферному ринку. Думаю, що фінансовий фейр-плей дає про себе знати. Ніхто вже не хоче просто так сіяти грошима, витрачаючи їх на трансфери. Кожна угода серйозно обдумується.

Не можна пачками купувати гравців кожного літа. Окрім фінансового фейр-плею також є розуміння балансу складу. Якщо купувати багато гравців – важко створювати кістяк команди. Футболісти, які вже є в команді, будуть думати, що ними незадоволені. Яка позиція зараз слабка у "Манчестер Сіті"? Там на кожній по два гравці. Навіщо в такому разі витрачати зайві гроші?

Не можна пачками купувати гравців кожного літа

Поєдинок за суперкубок Англії показав, що Зінченко у своїй тарілці. Недарма його визнано одним з найкращих гравців матчу. Він розуміє, що робить в команді, не хоче спускатися на нижчий рівень. "Вест Хем" заплатив за Ярмоленка велику суму. Але у Пеллегріні вже сформований склад. Андрію потрібно буде наздоганяти партнерів, вигравати конкуренцію за місце в "старті".

Всеволод Кевлич, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі