Росію слід перейменувати в Московію. А її мову – в східно-білоруську

Ми теж могли би погратися з ідентичностями сусідів

Македонії вже нема - на її місці, за наполяганням безпардонної Греції, - тепер Північна Македонія. Але вийшов парадокс: Македонії-то нема, а македонська-то мова - є! І шо тепер робить?

Греки вже заспокоїлися. І не наполягають на перейменуванні ще й мови. Хай собі, мовляв, македонська мова у Північній Македонії. Дають їм і так добро на приєднання до ЄС.

Але тепер Болгарія вирішила, що не все до ладу в Північній Македонії! Мовляв, те, що північні македонці називають "македонською мовою" - діалект болгарської. Засмічений сербізмами й розцяцкований архаїзмами.

Болгарія вирішила, що не все до ладу в Північній Македонії! Мовляв, те, що північні македонці називають "македонською мовою" - діалект болгарської

Що робить?

Болгарія - теж член ЄС. І, після фінту греків, й собі ставлять умови бідолашній сусідці. Болгарія проти включення мови Північної Македонії в число офіційних у Брюсселі.

Принаймні, під іменем македонської.

Компроміс? Назвіть ту мову західно-болгарською. А якщо проти, то й взагалі - хай входять до ЄС без додаткової мови. Як колись Австрія. Увійшла ж "без мови".

Добре, що ще й Сербія не є членом ЄС. А то б вона й собі перейменувала сусідку - в "Південну Сербію". Та й мову довелося б називати південно-сербською.

Щоправда, самих сербів уже "рейдонули" північні сусіди - хорвати. Коли вступали до ЄС, то записали, що офіційна мова - хорватська. А приставку "србско" - відкинули. Нащо вона здалася.

Якщо Белград і влізе до ЄС, то мова їхня вже "зайнята". І зветься вона хорватською

Так що тепер якщо Белград і влізе до ЄС, то мова їхня вже "зайнята". І зветься вона хорватською. Ось так.

А я собі думаю, що поки за спадок Білорусі точиться реальна боротьба між Польщею та Московщиною, ми теж могли би погратися з ідентичностями сусідів. І - якщо що - вимагати білоруську мову перейменувати в "північно-українську".

Тим більше, це недалеко від істини. Білоруські діалекти Задесення у нас називають "північно-українськими". Так що й стресу великого не буде.

Ну й головне. Коли будемо облаштовувати територію РФ, саму Росіюшку слід перейменувати в Московію. А мову її означити як східно-білоруську.

При чому такі новинки обов'язково провести через їхню Ґосдуму. Ну а в ЄС все одно не приймати. Може навіть зробити це винагородою: дивіться, якщо не перейменуєтеся - столиця буде в Брюсселі.

Думаю, погодяться. Їм же все одно як називатися. Хоть ґоршком. Аби тіки в піч не ставили. Практично як північним македонцям.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі