Другий закон і другий обман

Нова влада планує довершити найтяжчий злочин старої

Ще не віриться, але проти фактів не попреш. Обіцяли народовладдя, а будуть донищувати його. 27 липня керівник штабу партії "Слуга народу" Корнієнко публічно заявив, що команда президента Зеленського продовжить головну "реформу" попередників - "реформу децентралізації".

В тому числі організує у Верховній Раді понад 300 голосів на підтримку законопроекту президента Порошенка чотирирічної давнини про внесення змін до Конституції "в частині децентралізації влади".

Це переказ заяви Корнієнка - без епітетів, без матюків.

Тепер назвемо почуте тим, чим воно є: нова влада планує продовжити і довершити найтяжчий злочин старої влади.

Більше того, ще й приховати скоєні нею тяжкі злочини.

Ні більше, ні менше.

Тому що так звана реформа так званого місцевого самоврядування, вона ж "децентралізація", вона ж " добровільне об'єднання територіальних громад", вона ж "реформа адміністративно-територіального устрою", здійснювана в Україні з весни 2014 року всупереч Конституції й законів України у насильницький спосіб нічим іншим, ніж сукупністю тяжких і особливо тяжких злочинів її провідників, не є.

Так звана реформа так званого місцевого самоврядування, вона ж "децентралізація", здійснювана в Україні з весни 2014 року всупереч Конституції й законів України у насильницький спосіб нічим іншим, ніж сукупністю тяжких і особливо тяжких злочинів її провідників, не є

Злочинів проти українського народу і української державності, співставних з умисним винищенням селянства, примусовою колективізацією, укрупненнями, реквізиціями і депортаціями.

Аргументація вищезазначеного займає чимало місця і наводиться у моєму Повідомленні про кримінальні правопорушення, вчинені "реформаторами" у 2014-2019 роках, яке на днях буде зареєстровано.

Тому тут - тільки головне.

Децентралізація влади - це повернення владних повноважень, в тому числі з бюджетних надходжень, від центральних і регіональних органів влади місцевим органам влади.

І нічого більше - крапка!

Децентралізація влади - це повернення владних повноважень, в тому числі з бюджетних надходжень, від центральних і регіональних органів влади місцевим органам влади

Підкреслюю - повернення. Бо у 1990-2000-х вони, ці повноваження й бюджетні надходження, були у місцевих органів влади відібрані й централізовані, загарбані узурпаторами влади/розкрадачами коштів державних бюджетів та усіх інших активів народної власності.

Саме з обезправлення місцевих органів державної влади - сільрад, міськрад, селищних Рад - обізваних у Конституції-1996 спеціально, з прицілом на обезправлення, побутовою чи то літературною назвою "органи місцевого самоврядування", і "перекачкою" бюджетних ресурсів "знизу наверх" почався шалений ріст корупції - бо всі повноваження і ресурси опинилися в руках "вищестоящих". З цього ж моменту почався занепад сіл, селищ і міст - бо вони залишилися голі й босі.

Їх відродження могло б початися у 2014 році, негайно, якби тільки "партії Майдану" виконали обіцянки і повернули їм украдені у них повноваження.

Отут увага: їм усім!

Усім існуючим станом на весну 2014 року сільрадам (читай - сільським громадам), міськрадам малих міст, так званих міст районного значення (читай - міським громадам), селищним радам (читай - громадам селищ і селищ міського типу).

Усім без винятку, одночасно, і в об'ємі не меншому, ніж були на той час у великих міст - так званих міст обласного значення.

Це можна було зробити не просто легко - елементарно:

- урівняти всі існуючі сільради, міськради малих міст, селищні ради в бюджетних повноваженнях з так званими містами обласного значення - тобто припинити бюджетну дискримінацію;

Урівняти всі існуючі сільради, міськради малих міст, селищні ради в бюджетних повноваженнях з так званими містами обласного значення - тобто припинити бюджетну дискримінацію

- передати місцевим Радам повноваження Держгеокадастру, обласних і районних державних адміністрацій із розпорядження землями й іншими природними ресурсами;

- відновити юрисдикцію сільрад на всій їх території.

І все.

Одним простим законом, одним розчерком пера.

І не треба нікого примусово "об'єднувати", не треба знищувати в селах школи, пошти, ФАПи і все інше необхідне людям.

І пішло б відродження життя по всій знедоленій країні!

Але лідери "партій Майдану" не прагнули цього і не збиралися цього робити. Бо коли ще палав Майдан, вони вже знали, що будуть працювати не в народних інтересах, а проти них. Зокрема вже тоді вони готували і вже 1 квітня 2014 року (!), з подачі Гройсмана, затвердили постановою уряду шахрайську "Концепцію реформи місцевого самоврядування". Що передбачає не реальну децентралізацію повноважень, а навпаки, подальшу централізацію влади із знищенням тисяч місцевих органів влади - перш за все сільрад - та всієї сільської інфраструктури. Із грубим порушенням усіх без винятку конституційних прав селян - з правом на життя включно. Із знищенням суверенітету, демократії, територіальної цілісності, соборності країни.

І не треба нікого примусово "об'єднувати", не треба знищувати в селах школи, пошти, ФАПи і все інше необхідне людям

Злочинці прекрасно усвідомлювали, що йдуть на тяжкі антинародні злочини. Вони знали, що ніякого "добровільного об'єднання громад", якщо проводити його у відповідності до конституційних прав громадян і вимог чинного на той час закону "Про місцеве самоврядування в Україні", не буде - бо люди на нього не підуть як на непотрібне і смертельно шкідливе для них.

Тому вони вчинили умисні злочинні дії із позбавлення громадян права на місцевий референдум. В лютому 2015 року хитропідлим і всуціль антиконституційним законом "Про добровільне об'єднання територіальних громад" вони прибрали із статті 6 закону "Про місцеве самоврядування в Україні" частину третю, яка передбачала можливість добровільного об'єднання громад виключно у відповідності до результатів місцевого референдуму.

Тобто, грубо порушили імперативні приписи частин 2,3 статті 22 Конституції України і стали "добровільно", під шаленим адміністративним тиском, "об'єднувати громади"!

З тих пір пішло-поїхало.

Для маскування антидержавної діяльності можновладні злочинці задіяли цілий арсенал засобів обману - відверту брехню, демагогію, красиву термінологію, масову дезінформацію суспільства через недолугу журналістику і підконтрольні ЗМІ (які насправді давно треба називати ЗМД - засобами масової ДЕЗінформації), і нарешті "важку артилерію" - західних політиків і тисячі безмозглих "грантоїдів". Масштабне знищення демократії, руйнація українського села, шматування України на феодальні вотчини пішло під ці ієрихонські фанфари. Якби при владі залишився Порошенко, українська державність за пару років була б донищена.

Питання до команди Зеленського: і все оце ви збираєтеся продовжувати?

Ви що-геть дурні?

Чи теж є слугами ворогів України, а не "слугами народу"?

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі