"ЗЕленим" пора дозріти

Я закликаю президента Зеленського перейти від імітації змін до реальної роботи

Президент України Володимир Зеленський і його найближчі соратники ще після першого туру президентських виборів почали проголошувати як власну мою передвиборну Програму кандидата на пост президента України.

Після другого туру, після його перемоги - все ближче й ближче до моїх тез. Помножимо на нуль стару еліту, встановимо народовладдя, ліквідуємо корупцію тощо.

Нехай беруть - я не жадібний. Головне - аби справді робили, що обіцяють

Я радів. Мені не жалко, нехай беруть - я не жадібний. Головне - аби справді робили, що обіцяють.

Заявляли і ще й досі заявляють правильно: без повного усунення із влади старої "еліти" нічого не вийде. У моїй Програмі це звучало так: у перший же день на посту Президента України видам указ N1 "Про зупинення і заборону діяльності політичних партій і громадських організацій, дії яких спрямовані на ліквідацію незалежності України, зміну конституційного ладу, порушення суверенітету і територіальної цілісності держави, підрив її безпеки, незаконне захоплення державної влади, посягання на права і свободи людини, здоров'я населення". Частина перша статті 37 Конституції України. Бери і застосовуй. Беззаперечні докази складу перелічених тяжких злочинів - усі так звані реформи і їх наслідки. Народ пограбовано, країна зруйнована, державність на межі знищення. Винуваті - усі партії, їх лідери, які були і є при владі, та їх сателіти в громадському секторі. І ті ж самі народні депутати,які голосували за злодійські закони. Може хтось більше винуватий, хтось менше - суд розбереться.

Але щоб слідство і суд відбулися, як того вимагає частина четверта тієї ж статті 37 Конституції України, глава держави і гарант додержання Конституції України, прав і свобод людини і громадянина має для початку зупинити діяльність явно злочинних організацій під умовною назвою "політичні партії". Тому що інакше жодного суду і слідства не буде. Вони ж при владі, їх люди скрізь, на всіх посадах,від яких залежать те слідство і суд !

Згідно частини третьої статті 106 Конституції України Президент України на основі та на виконання Конституції України видає укази і розпорядження, які є обов'язковими до виконання на всій території України.

Згідно статті 102 Конституції України президент зобов'язаний видати такий указ!

Але замість рішучих і термінових юридичних заходів, якими тільки й можна здійснити реальну ( і абсолютно законну !) зачистку політичного поля та навести порядок, Зеленський і його команда фактично почали зворотні процеси.

Не тільки залишивши для антинародних політиків широко відкритими ворота до участі у парламентських виборах і реваншу, але й співпрацюючи з деким із них.

Тобто, правильні заяви поки що залишаються тільки піаром.

11 липня президент публічно прочитав гучну заяву про "фіолетовість" усіх можновладців і про наміри люструвати всіх підряд. Прозвучало красиво, нічого не скажеш, талановиті люди писали. Але - не юристи. Нічого іншого, крім короткотермінового рекламного ефекту і довготермінової у наступному великої шкоди від такої "люстрації" не буде.

Я закликаю президента Зеленського перейти від імітації змін до реальної роботи на виконання обіцянок. На здійснення очікувань народу.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі